– Ingen spøk å kjøre truck i en kulvert

Sterillagrene på sykehuset frakter mange nødvendige varer rundt om i trange kulverter med skarpe hjørner. For å sørge for at dette skal gå tryggere for seg har Sterilavdelingen blitt ASAS sertifisert for sikkerhetsopplæring for sertifiserte truckførere.

Sterilavdelingen+006
Fra venstre: Runar Mork Stordal, Oddbjørn Kristiansen, avdelingsleder Marianne Palm og klinikkleder Øyvind Skraastad.

 

 

Oddbjørn Kristiansen og Runar Mork Stordal ved sterillageret på henholdsvis Rikshospitalet og Ullevål har gått på kurs og er nå sertifiserte instruktører, og kan nå gjennomføre sertifisert opplæring for truckførere på sykehuset. OUS og Akuttklinikken er det eneste sykehus i Norge som er sertifisert i truckopplæring.

– Dette handler om å gardere seg mot uønskede hendelser ved kjøring i trange og vanskelige områder. Mye av det som kjøres rundt er verdifulle varer, som sykehuset ikke lever uten, sier avdelingsleder ved Sterilavdelingen, Marianne Palm.

Målet nå er at 70-80 prosent av de som jobber ved sterillageret skal blir sertifisert til kjøringen, ikke bare ha dokumentert opplæring. Det gir også bedre flyt i driften. – Å ikke ha nok sertifisert personell kan gi driftsproblemer, sier Runar Mork Stordal.

– Trucker er ikke leketøy, sier Oddbjørn Kristiansen. De mindre truckene kan løfte opptil to tonn, noe som kan gjøre stor skade om noe skulle gå galt.

– Trucker kan være farlig og gjøre skade på både mennesker, gods og bygninger. Kulverten er en vanskelig trafikkarena sammenlignet med en stor åpen plass, sier klinikkleder for Akuttklinikken, Øyvind Skraastad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: