Nå kommer ForBedring – den nye medarbeiderundersøkelsen

Hvordan er pasientsikkerhetskulturen og arbeidsmiljøet på din arbeidsplass? Nå får alle ansatte i Oslo universitetssykehus mulighet til å si sin mening om dette i ForBedring, den nye nasjonale medarbeiderundersøkelsen.

Undersøkelsen, som omhandler både pasientsikkerhetskultur og psykososialt, organisatorisk og fysisk arbeidsmiljø, blir sendt ut til ansatte i Oslo universitetssykehus i løpet av 28. februar – 2. mars.

Spørreundersøkelsen sendes klinikkvis:
– 28. februar: DST, KLM, MED, OSS, PHA
– 1. mars: AKU, BAR, HLK, KRN, KVI, PRE
– 2. mars: HHA, KIT, KRE, NVR, OPK

Viktig for lokalt forbedringsarbeid

Undersøkelsen er et viktig verktøy i det lokale forbedringsarbeidet i enheter og ledergrupper ved sykehuset.

– Vi vet at arbeidsmiljø og pasientsikkerhet henger sammen og påvirker hverandre. Den nye undersøkelsen skal hjelpe oss til å se disse områdene samlet, sier Roy Tore Fallaas, spesialrådgiver i Avdeling for kompetanseutvikling, som koordinerer arbeidet med undersøkelsen i OUS.

Slik svarer du

Du får i løpet av 28. februar til 2. mars tilsendt en e-post med lenke til undersøkelsen. Lenken du får tilsendt er til deg personlig, så ikke videresend den til andre. Ta vare på lenken inntil du er ferdig med å svare. Besvarelsen tar normalt omkring 10 minutter. ­Du har tiden fram til og med skjærtorsdag morgen (30. mars kl 8.00!) til å svare, men vi oppfordrer likevel flest mulig til å svare snarest mulig, og gjerne før påskeferien starter.

Følg med på svarprosenten

Også i år blir det lagt ut en svarprosentmåler på intranettet, slik at du kan følge med på svarprosenten for hver enkelt klinikk, avdeling og enhet.

Svar oppriktig

Det er viktig at flest mulig deltar i undersøkelsen slik at hver enkelt enhet og ledergruppe får et resultat som er representativt for det gruppen mener.

Svar det DU mener og ikke la deg påvirke av andres meninger. Når alle svarer oppriktig på spørreundersøkelsen og resultatene følges opp gjennom dialog og lokalt forbedringsarbeid, vil undersøkelsen over tid gi positive effekter på de områdene som er prioritert.

Svarene behandles konfidensielt

Resultatene fra kartleggingen rapporteres på en måte som sikrer at enkeltpersoner ikke kan identifiseres. I enheter hvor færre enn fem har svart, blir resultatene ikke rapportert. Dersom bakgrunnsvariabler benyttes, må det være minst 30 personer i den gruppen som omfattes av en bestemt kombinasjon av bakgrunnsvariabler for at det skal være mulig å få ut rapport for denne gruppen.

ForBedring er en grupperettet metode

ForBedring er som undersøkelse en grupperettet metode hvor summen av svarene fra gruppen prioriterer områder som det arbeides målrettet med. Den enkelte medarbeiders spesielle behov fanges ikke opp her, men tas opp i utviklingssamtalen og arbeides med i forbindelse med HMS-runden.


Ytterligere informasjon

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med HR eller kvalitetsrådgiver i din egen klinikk.

Vi vil oppfordre alle ledere å besøke informasjonssiden om ForBedring på intranettet. Verneombud, tillitsvalgte og medarbeidere som ønsker å sette seg bedre inn i undersøkelsen vil også ha nytte av denne.

Siden inneholder informasjon om undersøkelsens bakgrunn, forberedelse av undersøkelsen, gjennomføring av spørreundersøkelsen, hvordan forstå resultatrapporten, gjennomføring av tilbakemeldingen, utarbeidelse av nyttige tiltak og oppfølging av resultatene.


 

Rapport og oppfølging

    • Uke 15: Resultatrapporten blir tilgjengelig for klinikkens ledere innen fredag 13. april
    • Uke 16-21: Tilbakemelding til medarbeiderne og utarbeidelse av handlingsplan (innen 25. mai)
    • Uke 23: Handlingsplan fra ForBedring er ferdig utarbeidet i Achilles innen 8. juni

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: