Mindre papir ut fra OUS

Fra 1. mars slutter Oslo universitetssykehus å sende papirversjon av det som allerede er sendt elektronisk fra DIPS. Det betyr ca. 50.000 færre brev i måneden!  

Dette dreier seg om elektroniske dokumenter (edi-dokumenter) som epikriser, journalnotater, polikliniske notater og flere andre dokumenttyper som sykehuset sender til fastleger og andre henvisere.

Hvorfor har vi ikke gjort dette før?

­– Hovedgrunnen til at vi har fortsatt så lenge med å sende papirversjoner selv om dokumentene også er sendt elektronisk, er at vi ikke har fått gode nok elektroniske kvitteringer på at dokumentene er mottatt, forklarer Tonje Norderud Lie ved Avdeling for kliniske systemer.

Derfor har papirkopiene gått som en ekstra forsikring for at informasjonen skal komme fram, til forståelig irritasjon for de mange som dermed har fått dokumentene dobbelt opp.

– Nå er imidlertid kvitteringsløsningene blitt bedre, og vi har tett oppfølging som sikrer at edi-dokumentene kommer fram til riktig mottaker. ­Dersom mottakerens system ikke sender korrekte kvitteringer, og OUS er i tvil om det elektroniske dokumentet har kommet fram, vil vi rutinemessig ettersende papirkopi, sier Lie.

Betydelig færre utskriftsoppgaver

Brukerne på sykehuset vil fra 1. mars merke at det er betydelig færre utskriftsoppgaver i DIPS. Hvis mottakeren er en papirmottaker, f.eks. pasienten, vil det fortsatt automatisk genereres en utskriftsoppgave.

DIPS holder altså styr på om en mottaker kan motta elektronisk eller om de skal ha papir. Alle utskriftsoppgaver som blir generert SKAL skrives ut og sendes per post.

illustrasjon-mindre-papir-800
– Nå blir det langt mindre brevpost ut fra sykehuset, sier Bjørn-Gunnar Hanssen og Astrid Jones Lie i samhandlingsteamet i Avdeling for kliniske systemer.

Stor besparing

Avvikling av papirversjoner er en fordel for alle parter. Kontorpersonell slipper å skrive ut, pakke og sende ut post som mottakerne allerede har fått elektronisk. Det sparer OUS store summer på i form av spart porto og utgifter til papir og konvolutter.

I tillegg slipper mottakerne av dokumenter ekstraarbeidet med å måtte håndtere dokumenter både elektronisk og på papir.


>> Har du spørsmål kan du kontakte meldingsansvarlig@ous-hf.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: