Pasienttransport

Før jul ble det kjent at det til tider var mange og store forsinkelser på pasienttransport. Dette gjelder dessverre fortsatt. I hovedsak skyldes dette kapasitetsutfordringer hos sykehusets to største leverandører. 

Pasientreiseavdelingen jobber fortsatt med løsninger på problemet som dessverre rammer mange. Det de nå konkret gjør er

  • å følge opp leverandørene på operativt nivå daglig og på ledernivå jevnlig
  • gebyrlegger alle forsinkelser hvor pasienten mister deler av eller hele behandlingen, og der pasienter venter én time eller mer på hjemkjøring.
  • har møter både med pasient- og brukerombudet for å orientere om situasjonen og løyvemyndighetene for å få disse til å sanksjonere løyvehavere som ikke utfører sine plikter.

Utover dette har både  OUS og HSØ vært i kontakt med politiske myndigheter. Direktøren ved OUS har i tillegg bedt Helse Sør-Øst om å ta initiativ til et møte mellom helseregionen, sykehuset, Helse- og omsorgsdepartementet og Samferdselsdepartementet.  Vi jobber også med å kartlegge muligheten for å kjøre noe av transporten i egen regi.

Trenger hjelp fra sykehuset

– Vi trenger også hjelp fra sykehusene når situasjonen er slik den er nå, sier Pasientreiser.

Mange sjåfører melder at når de skal hente pasienter på post, er det ofte vanskelig å få hjelp til å finne pasienten og at pasienten ofte ikke er klargjort, men fortsatt sitter i sykehuspyjamas. Dette gjør at oppdragene tar unødig lang tid og transportørene får færre biler tilgjengelig i trafikk. Vær nøye når det gjelder behovsvurdering. Vi har fått tilbakemeldinger om pasienter som velger andre transportløsninger når ventetiden blir lang. Vi har flere eksempler på pasienter som har tatt offentlige transportmidler da de har blitt lei av å vente. Da har det ikke vært behov for tilrettelagt transport i utgangspunktet. Husk at tilrettelagt transport er et behovsprøvd gode ut i fra medisinskfaglig vurdering.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: