Arbeider med handlingsplan mot trakassering

I en undersøkelse Ylf har gjort blant leger ved OUS oppgir 26,5 prosent at de selv har opplevd eller sett andre bli utsatt for seksuell trakassering. – Dette bekrefter det vi trodde; at vi har store mørketall på dette området, sier HR-direktør Morten Meyer. 

Undersøkelsen, som de siste dagene er omtalt i blant annet Journalen og Aftenposten, ble tatt opp over to uker i desember.

– Undersøkelsen viser at vi har en betydelig utfordring knyttet til slike saker innenfor denne yrkesgruppen og i sykehuset for øvrig, og at alt for få melder fra, sier Meyer.

Samarbeid med organisasjonene

Han opplyser at sykehuset er i gang med å utarbeide en handlingsplan mot trakassering sammen med organisasjonene. Flere tiltak er allerede på plass i kjølvannet av #metoo-kampanjen.

Nulltoleranse for trakassering

Administrerende direktør har vært tydelig på at OUS har nulltoleranse for trakassering. Dette er også lagt inn i de generelle lederkravene i OUS. Ledergruppene på alle nivåer er bedt om å diskutere seksuell trakassering og understreke leders ansvar for å følge opp slike saker på forsvarlig måte.

Trakassering tas inn som tema i lederopplærings- og utviklingsprogrammet, og nyansattprogrammet skal vektlegge at det skal være trygt å varsle i OUS. Varslingsrutinene og varslingsplakaten er allerede revidert med hensyn til seksuell trakassering.

­– Vi vil også utarbeide en egen A-Å veileder for ansatte og ledere for trakasseringssaker, opplyser Meyer. – I forbindelse med handlingsplanen mot trakassering planlegger vi også en intern informasjonskampanje om temaet.

Forventer flere varsler

Per i dag er det få innmeldte eller varslede saker om seksuell trakassering i OUS, men Morten Meyer forventer at det vil komme flere.

– Jeg tror manglende trygghet er en av årsakene til at vi har hatt så få varsler og at slike saker er skambelagte. Det bekrefter også undersøkelsen fra Ylf. Vi må arbeide for å få den tryggheten på plass på alle nivå og formidle at seksuell trakassering ikke aksepteres i OUS, sier Meyer. – Varslingsrutinen vår er krystallklar på at den som varsler har et vern og at det er mulig å varsle på en trygg måte i OUS.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: