Nyansattprogrammet lanseres

I april er det oppstart for «Ny@OUS» – det nye nyansattprogrammet for OUS. Med dette programmet skal vi sørge for at nyansatte blir ønsket velkommen til OUS på en god og enhetlig måte.   

– Vi ønsker å gi våre nyansatte en best mulig start på sin karriere her, sier Susanne Flølo, assisterende HR- og personaldirektør. – Dette gjør vi gjennom en god introduksjon til OUS som er lik for alle nyansatte, også ekstravakter, hvor de vil få en innføring i bedriftskultur og verdier i tillegg til nødvendig opplæring i for eksempel smittevern, pasientsikkerhet og kliniske systemer.

OUS har hatt et godt tilbud til nyansatte tidligere men deltakelsen har vært lav. Derfor ble det i 2016 satt i gang et arbeid med å vurdere hvilke opplæringsaktiviteter og -tiltak som er aktuelle for å sikre et godt mottak av nyansatte og en grunnleggende kompetanse hos alle som begynner ved OUS. Dette arbeidet resulterte i en full gjennomgang av opplæringsprogram for nyansatte, herunder Nyansattdagen.

Bedre kvalitet og kompetanse

– «Ny@OUS» skal sørge for at nyansatte blir tatt i mot på profesjonell måte og får den nødvendige kompetansen for å utføre jobben sin ved OUS, sier Susanne Flølo og legger til at programmet har et helt klart kvalitetsfokus utover det å gi nyansatte en hyggelig velkomst.

Nyansattprogrammet skal bidra til at nyansatte føler seg velkomne, at forventningene deres er godt avklart, og at de har mottatt viktig informasjon før oppstart i jobben.

nyansattprogram-700px

Programmet består av flere deler:

 • Del 1: Velkomstpakke
 • Del 2: Obligatoriske e-læringskurs
 • Del 3: Nyansattdagen

I tillegg er det særskilte deler for:

 • Del 4: Studenter ved OUS
 • Del 5: Engelsktalende ansatte
 • Del 6: Verktøy for ledere

Nyansattprogrammet starter rett etter ansettelse

Når det registreres nyansatte i Personalportalen vil hver enkelt nyansatt nå motta en e-post med blant annet et velkomstbrev med informasjon om nyansattprogrammet Ny@OUS og lenke til våre nettsider for nyansatte. Nyansatte får også brukernavn og fremgangsmåte for pålogging og påmelding til kurs for nyansatte i Læringsportalen.

Nyansattkurs

Kursene er revidert eller utviklet spesielt for nyansattprogrammet. De er korte og gir god og nødvendig innføring i viktige temaer som alle nyansatte bør kjenne til.

Fem av e-læringskursene er tilgjengelig før første arbeidsdag slik at nyansatte gis mulighet til å gjennomføre en del av den obligatoriske opplæringen allerede før tiltredelse.

 • Introduksjonskurs OUS, med en innføring i sykehusets strategi, verdier og overordnete mål
 • Brannvern
 • Taushetsplikt
 • Håndhygiene
 • Smittevern (kun obligatorisk for ansatte i kliniske stillinger)

Kurs i kliniske systemer

Etter oppstart skal ansatte i kliniske stillinger gjennomføre nødvendige e-læringskurs og klasseromskurs i relevante kliniske systemer innen seks uker. Det er viktig med riktig og oppdatert opplæring for nyansatte slik at de raskt blir trygge på å bruke våre systemer.

Innen tre måneder skal dessuten alle nyansatte gjennomføre e-læringskurs i personvern og informasjonssikkerhet (PIIP) og HMS (kommer 1. mai).

Nyansattdagen fortsetter

Alle nyansatte skal delta på Nyansattdagen innen tre måneder. Fra april blir Nyansattdagen noe kortere, og det blir noen endringer i innholdet på dagen, slik at forelesningene skal føles mest mulig relevant for alle uavhengig av stilling.

– Hensikten med Nyansattdagen er å gi nyansatte viktig informasjon og bedre forståelse av det store systemet de nå er en del av. Den røde tråden gjennom dagen er pasientsikkerhet og kvalitet, og forelesningene vil vise de ulike aspektene dette påvirkes av, sier Flølo.

Hva betyr dette for deg som er leder?

Det er viktig at alle ledere er godt kjent med hva nyansatte nå skal delta på og til hvilken tid. Nyansattprogrammet erstatter ikke viktig opplæring lokalt, men skal være et supplement og vil sikre en lik introduksjon til våre nyansatte.

– Vi oppfordrer alle ledere til å gjøre seg kjent med innholdet i hele vårt nyansattprogram og benytte seg av prosedyren og sjekklisten «verktøy for ledere ved mottak av nyansatte», sier Susanne Flølo.


Se også:

Nyansattsidene på OUS’ nettsider

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: