Den internasjonale sykepleierdagen ble bredt markert!

Tekst og foto: Nina E. Gausdal Try 

Flere helsetoppene var til stede for å gratulere da Den internasjonale sykepleiedagen ble markert i Oslo.

– For første gang arrangerer OUS og Norsk sykepleierforbund Den Internasjonale Sykepleierdagen sammen med Diakonhjemmet, Lovisenberg Diakonale Sykehus og Oslo kommune, sa fagdirektør Matthias Baaske da han åpnet fagdagen 14. mai.

Salen-800px

«Livet med sykdom» var tema for fagdagen på Thon hotell opera i Oslo og rundt to hundre sykepleiere var samlet for å feire Florence Nightingales fødselsdag. Nightingale regnes som sykepleiernes «mor». I 1860 utviklet Nightingale den moderne og profesjonell sykepleien ved å etablere sykepleieskolen St. Thomas’ Hospital i London, den første sekulære sykepleierskolen i verden.

Mathias,-Bent,-Bjørn-og-Cathrine-800px
På bildet ser du fagdirektør Matthias Baaske, helseminister Bent Høie, adm.dir OUS Bjørn Erikstein og adm. dir HSØ Cathrine Lofthus.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie tok seg tid til å gratulere sykepleierne med dagen.

– Sykepleiere er en bærebjelke i Norge og verden for øvrig. Uansett hva pasientene trenger og under alle slags forhold og i alle slags livssituasjoner så er dere der. Fra fødsel til død, i flotte sykehus eller i fattige jordhytter. Dere er der uansett, sa Høie.

Direktøren i Helse-Sør Øst Cathrine Lofthus refererte til Nightingale og hennes ønske om å utdanne ledere som kunne forstå sykepleie.

– Vi trenger kompetente ledere, og sykepleier både vil og kan lede, sa Lofthus. Takk for innsatsen dere gjør, hver dag, hver helg, hver time gjennom året!, sa Lofthus.

Forbundsleder i NSF Eli Gunnhild Bye kalte sykepleiere for hverdagshelter og administrerende direktør i OUS Bjørn Erikstein la vekt på at det er viktig at også sykepleiere forsker.

 

 

På bildet ser du forbundsleder i NSF Eli Gunnhild Bye og byrådsleder Raymond Johansen.

– Jeg er full av takknemlighet for de sykepleierne jeg har møtt, sa byrådsleder Raymond Johansen.
Flere ulike tema ble tatt opp både av tidligere pasienter og av sykepleiere, både forskning og egenerfaringer. Og rådet fra en tidligere pasient og nåværende sykepleier var: Ta aldri fra oss håpet!

Sykepleierprisene

Tradisjonen tro ble også sykepleierprisene delt ut av Norsk sykepleierforbund ved Fylkesleder Line Orlund.

Årets sykepleierleder 2018 ble Sanna Henriksson, seksjonsleder ved Nyremedisinsk sengepost, OUS

Årets-sykepleieleder-overrekkelse

Begrunnelsen: «Kandidaten er en god leder og et stort medmenneske. Hun er en pådriver for å opprettholde et godt arbeidsmiljø, og er en god rollemodell for alle ansatte på posten. Hun er svært opptatt av forbedringsarbeid og takket være hennes fokus på pasientsikkerhet har posten fått en blomstrede avviks-kultur. Daglig spør hun om det har vært avvik, og oppfordrer ansatte til å melde det som er, og ansatte vet at avvikene blir tatt på alvor. Hun tilrettelegger arbeidet for de som trenger det, og følger dette opp. Hun er flink til å fordele oppgaver og ansvar på personalgruppen, slik at alle får utviklet seg faglig i ulike retninger».

Årets sykepleier 2018 ble Agnes Tellefsen Stibolt, Intensivsykepleier ved barn og voksen postoperativ avdeling på Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Årests-sykepleier
Begrunnelsen: «Kandidaten er en bunnsolid intensivsykepleier og forholder seg rolig og fattet i enhver situasjon. Hennes faglige dyktighet, vinnende vesen og ro smitter over på både kollegaer, pasienter og pårørende. Hun deler gjerne sin kunnskap og erfaring. Hun påvirker arbeidsmiljøet på en positiv måte med sin positive holdning og gode arbeidsmoral. Hun har gjort en forskjell for en rekke pasienter i over 35 år med sin helhetlige pleie og omsorg».

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: