Kurs i CMS klart i Læringsportalen

E-læringskurset om medikamentell kreftbehandling (CMS) er nå klart i Læringsportalen. 

Det nye kurset retter seg først og fremst mot leger som skal rekvirere kjemoterapi og annen systemisk medikamentell kreftbehandling i CMS (Chemotherapy Management System). Kurset gir en innføring i rekvirering og rollefordeling mellom faggrupper.

Bedre pasientsikkerhet
Målet med innføringen av CMS, som digitalt verktøy for alle sykehus i Helse Sør-Øst, er blant annet å styrke pasientsikkerheten ved å bidra til lik behandling uavhengig av bosted. En del av den nye løsningen er et felles kurbibliotek som skal forvaltes regionalt.

– Systemet innebærer blant annet at arbeidsprosesser blir standardisert og risiko for feilmedisinering og feiladministrering reduseres, sier seksjonsleder Kjersti Hornslien ved Seksjon for lungekreft ved Oslo universitetssykehus (bildet).Hornslien

– Den nye løsningen styrker pasientbehandlingen, og vi opplever at klinikere ser frem til å ta den i bruk, sier prosjektleder Arne Westgaard i prosjektet Medikamentell kreftbehandling.

Enklere logistikk på apotek
Et annet viktig element i CMS er at det også gjør logistikken på apotekene enklere. Rekvisisjonen sendes automatisk fra legen til apoteket, som har løsninger som støtter CMS.

E-læringskurset tar cirka 10 minutter å gjennomføre.

– Kurset gir en god innføring i den nye ordningen, og det er viktig at de som skal ta det nye verktøyet i bruk gjennomfører opplæringen som prosjektet legger opp til. Hvis du skulle lure på noe mer, ta kontakt med det lokale prosjektet, oppfordrer Hornslien.

Ta kurset i Læringsportalen: Søk på «Medikamentell kreftbehandling, CMS»

For mer informasjon om CMS les her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: