Forebygger spredning av ebola

Idag ankom tre erfarne paramedics fra Oslo universitetssykehus Kinshasa i Den demokratiske republikken Kongo. Der er deres oppdrag å bistå i arbeidet med å forebygge videre spredning av den dødelige sykdommen ebola, som igjen har hatt et utbrudd den siste tiden.

Før avreise fra OUS Ullevål avla helseminister Bent Høie de tre et besøk søndag ettermiddag. Her deler vi noen bilder fra det hyggelige møtet, om enn i en undertone av alvor.

– Vi i ambulanseavdelingen ved OUS er stolte over å kunne bidra med vår kompetanse i ebola-utsatte Kongo, sa paramedic Carl Christiansen før de satte kursen mot Gardermoen søndag. Han reiser sammen med sine kolleger Andreas Gustavsen og Ronald Rolfsen.

– Vi reiser til Kongo med et norskutviklet konsept for isolasjon og transport av personer smittet med alvorlig sykdom. Dette mener vi er et viktig bidrag for å begrense ebolautbruddet, sa Christiansen videre.

– Dette handler først og fremst om de resultatene vi kan bidra til å skape. Resultater vi ønsker å oppnå er å hindre videre smittespredning, og at smittede personer kan få en nødvendig og trygg behandling under transport til rett behandlingssenter i landet, sa han.

Med seg har de bl.a. tre helt nyproduserte smittevernkuvøser av typen EpiShuttle, som er utarbeidet av anestesilege Fridtjof Heyerdahl fra OUS og hans medoppfinnere og kompanjonger i EpiGuard AS.

Kongo lang rekke

F.v.: Jourhavende 0-2/innsatsleder helse Jens-Petter Kolberg, anestesilege og oppfinner Fridtjof Heyerdahl, infeksjonsmedisiner Arne Broch Brantsæter, ambulansesjef Ola Borstad, paramedic Andreas Gustavsen, paramedic Ronald Rolfsen, helseminister Bent Høie, paramedic Carl Christiansen, infeksjonssykepleier Ole Fredrik Hansen, leder for CBRNE-senteret Espen Rostrup Nakstad og avdelingsdirektør Steinar Olsen fra Helsedirektoratet. – her: Oslo University Hospital, Ullevål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: