Helsefagarbeidere på speed-date med sykehuset

Tirsdag 19. juni stilte engasjerte og spente helsefagarbeidere til speed-date med Indremedisinsk sengepost i håp om å få plass på det nye traineeprogrammet ved sengeposten.

14 søkere deltok på informasjonsmøte og speed-dating med representanter for klinikken, seksjonen, tillitsvalgte og verneombud, der hver søker fikk 15 minutter med to intervjuere.

Hvordan kan seksjonen arbeide bedre?

Indremedisinsk sengepost i Medisinsk klinikk har i lengre tid slitt med høyt pasientbelegg, korridorpasienter og tidvis problemer med å få pasientene ut til primærhelsetjenesten.

lena-gjevert
Klinikkleder Lena Gjevert

– Hva kan vi gjøre med dette, tenkte klinikkleder Lena Gjevert. Sammen med avdeling- og seksjonsledelsen satte klinikklederen derfor i gang et prosjekt for å se på hvordan seksjonen kan arbeide smartere, om det finnes andre og bedre måter å samhandle med primærhelsetjenesten på, og om arbeidsoppgavene kan fordeles mellom yrkesgruppene på en annen måte (såkalt jobbglidning).

 

– Det vil sikkert komme mange gode forslag til tiltak i løpet av prosjektperioden, sier klinikkleder Gjevert, som også har invitert til et samarbeid med Idepoliklinikken om prosjektet.

Strukturert traineeprogram

Ett tiltak er allerede i gang; det skal etableres et strukturert traineeprogram for helsefagarbeidere på Indremedisinsk sengepost fra høsten av. Traineeprogrammet henger sammen med målet om å fordele arbeidsoppgavene bedre.

Skjellet-og-Roman
Fungerende seksjonsleder Anett Skjellet og klinikktillitsvalgt Inger-Mette Roman fra Fagforbundet deltok da Indremedisinsk sengepost speed-datet helsefagarbeidere.

 

Rekruttere og kvalifisere helsefagarbeidere

– Vi ser at mange av arbeidsoppgavene som i dag faller på sykepleiergruppen strengt tatt kan gjøres av andre, sier fungerende seksjonsleder Anett Skjellet ved Indremedisinsk sengepost.

En god løsning på dette er å rekruttere flere helsefagarbeidere og samtidig tilby dem et kompetansehevende løp som kvalifiserer dem til mange av de oppgavene som utføres på en sykehusavdeling.

Slike traineeprogram er vanlig i mange andre yrkeskategorier i sykehuset og brukes blant annet for å rekruttere flere operasjonssykepleiere. For fagskoleutdanningene er det imidlertid ikke like vanlig. – Det er veldig bra at vi har en klinikkleder som ser betydningen av kompetansen i alle yrkesgrupper, sier Skjellet videre.

­Traineeprogrammet er et godt bidrag for å gjøre flere helsefagarbeidere kvalifisert for å arbeide i sykehus. Traineene skal gjennom et opplegg med kurs, veiledning og opplæring i arbeidssituasjoner som er spesielle for sykehus. De får også økt kompetansen sin gjennom rotasjon på de øvrige indremedisinske sengepostene. Programmet er aktuelt både for helt nyutdanna og mer erfarne, for eksempel de som har arbeidet i hjemmetjenesten.

Spennende intervjuform

Klinikktillitsvalgt Inger-Mette Roman for Fagforbundet var en av dem som deltok i speed-datingen. – Det er en veldig spennende form for jobbintervju, der søkerne fikk presentert seg godt, forteller hun. Alle søkerne fikk de samme spørsmålene gjennom det 15 minutter lange intervjuet.

Roman og Skjellet er enige om at intervjuerne får en tøff jobb nå i etterkant med å plukke ut de kandidatene som skal inn til andregangsintervju. Det var rett og slett svært mange gode kandidater blant de 14 søkerne som stilte opp.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: