– Jarmund: du ER det lille ekstra, du!

Dekorert med medaljen for lang og tro tjeneste fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel ble han denne uken. Jarmund Villmo fyller 67 år og trekker nordover i sommer. I 31 år har han gjort Aker sykehus til et vakrere sted!

Jarmund+-+IMG_5746Onsdag ble hele Akers egen gartner hyllet av et lite utvalg av alle som har så mye å takke ham for etter alle disse årene. Administrerende direktør Bjørn Erikstein satte medaljen på hans bryst og overrakte sammen med direktør for Oslo sykehusservice, Geir Teigstad, diplomet som bevis for hans lange og meget tro tjeneste.

Jarmund Villmo kommer opprinnelig fra Korgen i Hemnes kommune, Nordland. Han fyller 67 år i løpet av sommeren og har besluttet å takke for seg og reise tilbake til sine hjemtrakter mens helsa fortsatt er god. Der venter husoppussing, fisketurer og trening i skog og mark!

Mange hedersord
– 31 år på Aker og eneste fastboende de siste årene. Da du begynte her i 1987 var det faktisk fire av dere som bodde på området, sa Geir Teigstad i sin tale. Jarmund har bodd i det lille murhuset nord på bruket, på området som tidligere var en del av Tonsen gård.

– Du har vært gartner og fagarbeider og tatt vare på Akers uteområder, sommer og vinter, som din egen hage. Syv dager i uken, berømmet Teigstad.

– Og mot juletider har du nærmest blitt assosiert med god julestemning; når du kommer rundt med juletrær og juletrebelysning og skaper lun og god jul!

– Du har virkelig bidratt til forskjønnelse av dette vakre området, til glede for pasienter, pårørende og ansatte. Tusen takk for alle disse årene du har lagt ned for felleskapet her på Aker sykehus, sa Teigstad til stor applaus fra over 40 fremmøtte gjester i Dagligstuen på Aker.

Full kontroll og helt uvurderlig

– Døgnkontinuerlig har du bidratt: pliktoppfyllende, selvstendig og alltid med full kontroll, sa Sonja Vibece Pedersen, seksjonsleder og Jarmunds nærmeste sjef de siste årene.

– Jarmund: det finnes ingen tvil om at du yter det lille ekstra. Litt turbo, alltid litt stressa med å komme deg videre. Men helt uvurderlig! Hvis jeg skal lete etter noe negativt så må det kanskje være at du har vært i overkant sparsommelig noen ganger. Men når det er sagt, det er liten tvil om at du har spart sykehuset for veldig mange penger opp gjennom årene, sa Sonja. – Du har fylt flere stillinger du, sa hun, med velbegrunnet krav om å bli trodd.

– Du har ikke bare sådd og stelt rundt oss, du har også forsket. På frøtyper! Og laget mange flotte bed og blomsterenger. Du har til og med tatt med deg småbusker hjemme fra Korgen som idag står rundt på området som svære, flotte grantrær av ulike slag.

– Og du har vært hverdagshelten for mange. For barna i sykehusbarnehagene var det vel bare luftambulansen som talte mer enn Jarmund med sin flotte John Deere-traktor!

– Du er selve visjonen!

– Det finnes ingen andre Jarmund’er enn deg! Vi laget visjonen «Det lille ekstra» for Aker helsearena her for noen få år siden. Men det er jo deg det, Jarmund. Du behøvde aldri strekke deg etter denne – du er jo selve visjonen, sa en følelsesladd Gjertrud Spillum. – Hvis vi bad deg om å sette ut fire stoler på en uteplass, så kom du med fire stoler og et bord. Slik har du alltid tenkt!

De flotte talene fortsatte utover i feiringen: Solfrid Rosenvold Lyngroth fra Oslo kommune, evigvakre Solveig Fretland fremførte en tale på vegne av museumsgruppen og Thorstein Bache Harbitz og Marie Hylen Klippenberg som OUS’ koordinator på Aker gjennom de siste årene.

– Akers gode rennomé beror også på det viktige førsteintrykket. Det har det vært deg som har sørget for, sa Fretland.

– Tusen takk for at dere har verdsatt innsatsen, sa hedersgjesten selv i sin lille tale mot slutten, kledelig beskjedent. Der han verbalt søkte tilflukt bak ordtaket ‘æres den som æres bør’. Med all grunn!

 

Les også:
Hverdagshelten som trer av – av Mette Heitmann Akerø

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: