Kreftforsker Harald Stenmark får UiOs forskningspris for 2018

Harald Stenmark (Institutt for kreftforskning/OUS og Institutt for klinisk medisin, UiO) tildeles prisen for å ha bygget opp et internasjonalt meget anerkjent forskningsmiljø. Han leverer nyskapende og original forskning som bidrar til å sette Universitetet i Oslo på verdenskartet.  

(Foto: Øystein Horgmo, UiO)

Forskningsprisen gis til en forsker som har utmerket seg på et eller flere felt og deles ut en gang i året. Samtidig med utdelingen av Forskningsprisen deles det ut en Utdanningspris, en Formidlingspris og en Innovasjonspris.

–  Dette er en meget fortjent pris og vi er stolte av at Stenmark har fått UiOs forskningspris for 2018. Stenmark er en forsker i verdensklasse, han har en sterk internasjonal posisjon og respektert langt ut over Norges landegrenser sier en meget fornøyd klinikkleder i Kreftklinikken Sigbjørn Smeland.

Stenmark har gjennom mange år vært en ledende forsker innen basal kreftforskning og cellebiologi og har gjentatte ganger vist at han har en usedvanlig høy forskningskvalitet.

– Prisen er en stor vitenskapelig anerkjennelse gitt til en fremragende forsker som verdsettes svært høyt blandt kollegaer og samarbeidspartnere, både nasjonalt og internasjonalt sier en svært fornøyd Instituttleder, Kjetil Tasken.

Universitetsstyret deler hvert år ut fire priser. Prisene er hver på 250.000 kr, og deles ut på UiOs årsfest 2. september.


Les mer om prisvinnerne og de fullstendige begrunnelsene på UiOs nettsider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: