Lederseminar med variert meny

130 ledere fikk innblikk i en rekke viktige saker da klinikkleder Marit Bjartveit inviterte til lederseminar torsdag 3. mai.

Arbeidsmiljøtiltak for 2017
Klinikkleder innledet seminaret med å dele ut midler til arbeidsmiljøtiltak (arbeidsmiljøprisen) for 2017. Midlene på 25.000 kroner ble i år fordelt på to: BUP Barn A: 10.000 kroner og Avgiftningsenhet 1, ARA: 15.000 kroner.

IMG_8225
Lina Varkøy, enhetsleder ved Avgiftningsenhet 1 og Morten Ørbeck, seksjonsleder ved Barneseksjonen var glade for midlene de fikk tildelt.

Deretter inntok Ulrikke Falch, skuespiller, kronikkforfatter og tidligere pasient, scenen med innlegget «Mitt vendepunkt» der hun fortalte sin sterke og personlige historie om kampen mot spiseforstyrrelser og den lange veien for å bli frisk.

IMG_1620
Klinikkleder Marit Bjartveit sammen med Ulrikke Falch.

Arbeidet med inntektsmodellen
I forbindelse med inntektsmodell-arbeidet for Helse Sør-Øst (HSØ) 2017 ble det estimert en omfordeling av midler ut av Oslo sykehusområde på om lag 700 millioner kroner. I forbindelse med dette ble det nedsatt en arbeidsgruppe som skulle undersøke kostnadsnivået i Oslo-regionen sammenliknet med andre HF. Prosjektet sammenliknet kostnader, aktiviteter og pasientstrømmer. Nicolai Møkleby (analysesjef HSØ) gjennomgikk hovedfunnene som blant annet viser at kostnad per justert aktivitet er høyere i Oslo sykehusområde, sammenliknet med andre HF. Det er samtidig ulik aktivitetsprofil og innretning av tilbud i tjenesteområdene som kan forklare deler av forskjellene. Videre analysearbeid kan gi nærmere forklaringer på variasjon i kostnadsnivå i regionen. Christian Thoresen (HSØ) gjennomgikk sentrale punkter fra utviklingsplanarbeidet ved foretakene, og skisserte HSØ sin satsning på reduksjon av uønsket variasjon, bedre bruk av teknologi og nye behandlingsarenaer, bedre samarbeid om de som trenger det mest og mer tid til klinisk arbeid for klinisk personell.

IMG_1622
Christian Thoresen og Nicolai Møkleby

Ett av hovedmålene i klinikkens handlingsplan er å redusere antall tvangsinnleggelser og unødvendig venting og variasjon i kapasitetsutnyttelsen. Klinikkleder hadde derfor utfordret Petter Bugge, avdelingsleder med Søndre Oslo DPS til å holde et innlegg på vegne av klinikkens DPS for å forklare hvordan de griper an dette. Samt snakke om hvordan Nydalen DPS og Søndre Oslo DPS møter den store økningen i antall henvisninger. Les innlegget her: Styringsmål – Poliklinisk behandling og litt til lederamling 3. mai 2018

FACT-Sagene – vellykket pilotprosjekt
Psykolog Espen Helskog, bydel Sagene og overlege Florian Schönfeld, Nydalen DPS holdt et innlegg om FACT-Sagene: en fleksibel aktiv oppsøkende behandling/oppfølging av personer med alvorlig psykisk lidelse og eventuell rusproblematikk. Etter to års drift kan pilotprosjektet mellom bydel Sagene og Nydalen DPS vise til svært gode resultater. Les innlegget her: fakta om FACT 1mai_Helskog

Innføring av pakkeforløp for psykisk helse og rus. Skjer det?
Anne Beate Sætrang, avdelingsleder i ARA og prosjektleder for innføring av pakkeforløp i PHA, snakket om prosessen rundt pakkeforløpene, basert på sist oppdatert informasjon fra Helsedirektoratet. Etter planen skal de første pakkeforløpene være ferdig digitalisert og ligge tilgjengelig på Helsedirektoratets nettsider i starten av september. Deretter skal det arrangeres regionale lanseringskonferanser. Dette skjer etter planen i løpet av oktober. Les innlegget her: 180503, pakkeforløp ledersamling KPHA, ANBs

Inneklima
«Inneklima» var hovedtema da HR, sammen med flere medarbeidere i klinikken overtok scenen etter lunsj. Klinikkens HR-leder, Karin Erlimo innledet med å fokusere på fire ord: medarbeider, engasjement, relasjon og respekt.

Morten Ørbeck presenterte deretter status på prosjekt Styrket medarbeiderskap. Les innlegget her: Lederseminar 3.5.18

Videre reflekterte de fire veilederne fra Ledermobiliseringsprogrammet over sine erfaringer rundt første kull og kom med råd til de som skal ha kandidater ved årets kull.

Inger Selvaag gjennomgikk evalueringen av klinikkens lederprogram  «Hel Ved». Les innlegget her: Hel Ved 03.05.18

Trakassering/#Metoo er for tiden et svært aktuelt tema i OUS. Karin Erlimo og Bodil Aspvin presenterte den teoretiske bakgrunnen med utgangspunkt i lovverket. Les innlegget her: Trakassering i norsk arbeidsliv – teori

Elinor Lønnå, vara klinikktillitsvalgt fra Fagforbundet, presenterte deretter den partssammensatte arbeidsgruppens forslag til proaktive tiltak i klinikken for å hindre uønskede hendelser. Les innlegget her: Presentasjon 030518 

IMG_8232
Alle bidragsyterne mottok en flott blomsterbukett. På bildet deler klinikkleder ut blomster til de som bidro under HR-delen av lederseminaret.

Kultur og kommunikasjon
Per Snorre Lingaas, seksjonsleder ved Thoraxkirurgisk avdeling avsluttet dagen med et innlegg om kultur og kommunikasjon før og nå og hvilke implikasjoner dette har for pasientsikkerheten – til refleksjon og ettertanke.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: