Vellykket BUPA-fagdag om autismespekterforstyrrelse ASD 

240 deltakere hadde tatt veien til Store auditorium på Rikshospitalet da undervisningsutvalget i BUPA i samarbeid med Nevropsykiatrisk enhet inviterte til fagdag om autismespekterforstyrrelse ASD fredag 1. juni.

Svenny Kopp
Jan Ivar Ernø og Lene Strand-Langbakk var dagens konferansierer og ledet deltakerne gjennom et variert og spennende program.

Anne Falsen, leder ved Nevropsykiatrisk enhet holdt en innledning om dagens tema. Brukerrepresentant Hege Nerstad Gundersen skildret deretter sin egen oppvekst og hvordan hun lever med Asperger syndrom.

 

Svenny Kopp 2
Svenny Kopp

Fersk forskning
Hovedforeleser og barnepsykiater Svenny Kopp gav de fremmøtte fersk forskning på fagfeltet og viste til et gjennombrudd de siste fem år i diagnostisering og behandling av jenter med autisme. Kjønnsforsjellen mellom gutter og jenter kan ha gått fra 8:1 helt ned til 2,6:1.

 

Kopp gav blant annet klare råd om å se på autisme som en alvorlig funksjonsnedsettelse som trenger behandling og tilrettelegging, se etter ulike symptomer hos jenter og gutter samt og alltid utrede for autisme når man utreder for for eksempel ADHD.

 

Gjennom fire ulike forelesere gav Nevropsykiatrisk enhet tilhørerne et innblikk i hvordan de forstår og arbeider med barn/unge med autismespekterforstyrrelse (ASD) og deres foresatte fra utreding til psykoedukative foreldregrupper.

Eli Marte Rusten, atferdsterapeut og rådgiver ved SPISS, en virksomhet som tilbyr spisskompetanse på tema knyttet til autismespektertilstander, holdt et erfaringsbasert inspirasjonsinnlegg om arbeid med målgruppen.

Beate Ørbeck, psykologspesialist og seniorforsker presenterte ny forskning fra en pilotstudie om behandling av angst ved ASD. Hun hadde også med seg brukerrepresentanten Randi Øverli, som fortalte sin erfaring med å være mor til et barn med ASD som hadde deltatt i studien.

Konstituert avdelingsleder Heini Ringel oppsummerte dagen og takket arrangører og deltakere.

Nina Iversen BUPA
Nina Iversen fra Nevropsykiatrisk enhet snakket blant annet om psykoedukasjon med vekt på selvforståelse

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: