Sekretær om sommeren, legestudent om vinteren

Tekst og foto: Nina E. Gausdal Try

Blid og fornøyd har Ingrid Bjørnstad fått sommerjobb som sekretær på OUS. Hun som ellers er legestudent synes sommerjobben på sykehus er midt i blinken.

Ingrid Bjørnstad er 23 år og studerer til vanlig medisin i Budapest, Ungarn, og er nettopp ferdig med tredje året. Dette er andre sommeren hun har sommerjobb i Føde- og gynmottak på Ullevål.

Ingrid-sommervikar-5– Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk jobb her i mottaket! Her lærer jeg om hverdagen på et sykehus. Jeg ser i praksis det jeg lærer i teorien på studiet, sier Bjørnstad. Jeg lærer veldig mye av å treffe pasienter med en spesifikk diagnose i virkeligheten. Symptomene vi leser om i bøkene stemmer ikke alltid med de symptomene vi ser i virkeligheten!

Hun jobber som sekretær i resepsjonen og hun gjør det som trengs av ekstrahjelp. Her går det mest i mottak av pasienter, og så hjelper hun til med det som trengs ellers. Hun fikk en ukes opplæring i jobben før hun startet sommerjobben i fjor så det var lett å starte igjen i år.

– Jeg er superfornøyd med min sommerjobb her! Kanskje mest fordi det er et veldig bra miljø her. Det er viktig på stille dager! I et mottak varierer det veldig på hvor mye som skjer og hvor mye det er å gjøre.

– Det er bare å være åpne for oss utenlands-medisinstudenter, vi er faktisk ganske ålreite!, legger hun til før med et stort smil før hun skynder seg tilbake til arbeidet.

For å få sommerjobb på sykehuset må du sende inn en søknad og ha mulighet for å komme på intervju. Les mer på OUS sine internettsider.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: