Håndhygiene-quizet seg til kake

– Håndhygiene er et enkelt og svært effektivt tiltak for å hindre smitteoverføring, sier Kamilla J. Larsen, årets vinner av den årlige håndhygiene-quizen til Avdeling for smittevern.  

Verdens håndhygienedag ble markert på Ullevål, Rikshospitalet, Aker og Radiumhospitalet i uke 18 og 19.

– I år satte vi ny rekord i deltakere på håndhygienequiz, forteller hygienesykepleier Nora Elsebutangen i Avdeling for smittevern.

De siste årene har det blitt kakepremie på vinneren av den årlige håndhygienequizen. I år var Kamilla J. Larsen, sykepleier ved Thoraxkirurgisk stepdown og sengepost på Ullevål, den heldige vinneren.

Nora Elsebutangen og Berit Sofie Karlsen fra Avdeling for smittevern kunne dermed overraske med kakepremie til Kamilla J. Larsen (i midten på bildet) og kollegaene hennes på sengeposten.

Effektivt for å hindre smitte
– Håndhygiene er et enkelt og svært effektivt tiltak for å hindre smitteoverføring. Det er flott at Avdeling for smittevern setter fokus på håndhygiene, som de gjør gjennom Verdens håndhygienedag. Ekstra moro er det jo selvfølgelig å vinne håndhygiene-quizen, sier Kamilla J. Larsen.

Håndhygiene ingen privatsak
– Håndhygiene er det enkleste, billigste og mest effektive enkelttiltaket vi kan utføre for å hindre spredning av mikrober i sykehuset. Antibiotikaresistens regnes som en av de mest alvorlige truslene mot den globale folkehelsen, noe som gjør at hver enkelt ansattes innsats når det gjelder hygiene og smittevern blir stadig viktigere.

– Håndhygiene er ikke en privatsak. Gode venner har rene hender, slår Elsebutangen fast.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: