Mange meninger om internkommunikasjon ved OUS

Takk til alle som tok seg tid til å svare på internkommunikasjonsundersøkelsen som ble sendt ut i månedsskiftet mai-juni. Kommunikasjonsstaben har lest alle svarene på undersøkelsen og vil over sommeren gå grundigere gjennom dem for å lage en tiltaksplan.

Det er kommet mange nyttige og gode innspill, men det er også mange ulike meninger som til dels spriker i ulike retninger:

  • Noen vil at sykehuset skal bruke sosiale medier mer – andre er motstandere av og/eller liker ikke sosiale medier
  • Noen synes det er bare «pjatt» på intranett og vil ha mer av det som betyr noe for sykehusdrifta – andre synes informasjonen er interessant og god – og atter andre vil gjerne ha mer av det hyggelige stoffet
  • Noen vil kun ha muntlig informasjon – andre vil ha skriftlig
  • Noen vil ha informasjon på e-post – andre ikke
  • Noen synes Ukenytt er unødvendig – andre synes det er veldig bra

Uansett retning tas innspillene med til det arbeidet med tiltaksplan, og til arbeidet som ser på hvordan sykehusets digitale medarbeiderkommunikasjon bør se ut i framtida.

Umoderne intranett

Mange kommenterer at dagens intranett framstår som gammeldags, og at det gjentatte ganger de siste årene er bedt om innspill til forbedringer, og lovt forbedringer, uten at noe har skjedd.

Det er riktig, og det beklager vi.

Vi har ei lang liste forbedringstiltak liggende, spesielt for å forbedre søket, som vi dessverre ikke har kommet videre med. Prosjektet for forbedring av intranettet har ligget mer eller mindre på is det siste året i påvente av nødvendige oppgraderinger og tilstrekkelige leverandørtilganger. Det gir imidlertid rom for å heve blikket og se etter andre måter å løse den digitale medarbeiderkommunikasjonen på.

Enveis eller toveis?

Flere kommentarer går på at intranettet oppleves som en ovenfra-og-ned-kanal, som «skjønnmalende», og/eller at det ikke legges til rette for dialog.

Intranettet er en viktig kanal for ledelsen, men et levende og godt fungerende moderne intranett må også legge til rette for toveis-kommunikasjon, diskusjon og samhandling medarbeidere imellom. Vi ser at vi til tross for kommentarfelt og diskusjonsforum svært sjelden får opp de kommentarene og åpne diskusjonene som etterlyses. Her er det altså noen forventninger og et uutnyttet potensiale som vi må se nærmere på, også i forbindelse med prosjektet om framtidas digitale medarbeiderkommunikasjon.

Mange klager på søket – kan vi gjøre noe med det?

Det er mange som river seg i håret over søket; mye treff på gammelt og/eller utgått innhold, og det er vanskelig å finne riktige telefonnumre.

Noe av årsaken til dette er delvis at det er mye gammelt og utgått innhold på intranettet, og at mangler mye informasjon i telefonkatalogen.

Det er derfor viktig at:

  • alle som publiserer på intranett også sletter saker som ikke lenger er relevante
  • alle søker opp selv på intranett, og sjekker om riktig telefonnummer er oppført
  • alle ledere også sjekker om ekspedisjon og/eller andre viktige funksjoner i enheten er oppført med riktig telefonnummer og gode søkebare navn

Endringer i telefonnummer og lignende meldes til sentralbordet via endre-lenkene i telefonkatalogsøket.

I tillegg er det selvsagt også svakheter i selve søkeoppsettet, som vi håper å ta tak i igjen når arbeidet med å forbedre intranettet kommer i gang igjen.

Bilde av ansatte?

Noen savner bilder av ansatte i «telefonboken». Det er mulig å få til, men den enkelte ansatte må selv legge inn bildet av seg.


Dersom du kommer over noe som må slettes eller endres for øvrig på intranettet, send oss beskjed på post.kommunikasjon@ous-hf.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: