Ingen plenklipp på grunn av varmen

På grunn av det varme og tørre været blir plenene ved Oslo universitetssykehus ikke klippet, opplyser Oslo sykehusservice. Øvrig stell av ute- og grøntarealene går som vanlig.  

Det er særlig to forhold som gjør at plenene ved sykehuset nå ikke klippes.

Hensyn til insekter
Vekstsesongen til en del ville blomster er betydelig forkortet grunnet den tidlige blomstringen i juni, og det tørre været gjør at det blir færre blomster. Tørken fører også til at hver enkelt blomst produserer mindre pollen, som betyr at insektene må oppsøke flere blomster for å dekke matbehovet.

Det eneste som klarer seg i denne varmen er «ugress» som er langt mer resistente mot slike ekstreme forhold. Planter som kløver, løvetann, jonsokblom og så videre, er ypperlig mat for humler, bier, sommerfugler og andre insekter.

Plenklipp utsetter også gresset for ytterligere belastning, og hele plenen blir gul og vissen. Eksempelvis ble gresset på sørsiden av Rikshospitalet klippet i begynnelsen av juli, og der er det nå fullstendig svidd og dødt.

Brannfare
På vinteren blir det strødd med småpukk. Noe av denne havner på plenene ved snøbrøyting, og utgjør nå en fare for gnister ved gressklipping. Statens vegvesen har for eksempel beordret full stans i gressklipping langs riks- og fylkesveger på grunn av brannfaren.

Vil fortsatt luke og stelle blomsterkasser og bed
Oslo sykehusservice vil fortsatt luke og holde det pent og ryddig foran hovedinnganger og i blomsterkasser og krukker rundt om på sykehuset, men plenene vil altså ikke prioriteres slik sommerværet har blitt i år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: