Aker og Gaustad bør bygges ut parallelt

Styret for Oslo universitetssykehus blir førstkommende onsdag orientert om flere risikovurderinger i forbindelse med arbeidet med framtidens OUS. 

Det har hele tiden vært lagt til grunn at utbyggingen på Gaustad og Aker skal skje parallelt. I sitt forrige møte ba styret om at det blir gjennomført «risikovurdering for drift i henhold til flytteplaner i første etappe på Aker og Gaustad, inkludert risiko ved en eventuell faseforskyvning i utbygging på Aker og Gaustad».

Disse risikovurderingene er nå gjennomført og legges fram for styret 5. september.

Risikovurderingene  for eventuell faseforskyving omhandler alternativer der enten Aker eller Gaustad bygges ut først. Dette er alternativer som er kommet opp i den offentlige debatten om framtidens OUS.

Risikovurderingene som nå legges fram viser at begge disse alternativene har stor risiko, både når det gjelder pasientbehandlig, arbeidsmiljø, forskning og driftsøkonomi.

OUS står derfor fast ved at det bør bygges samtidig på Aker og Gaustad, for å kunne erstatte gamle bygg, samle funksjoner og sikre tilstrekkelig kapasitet. Det ligger ikke an til forsinkelser i prosjektet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: