Håper enda flere ansatte tar influensavaksine i år

Visste du at influensavirus tar flere menneskeliv enn trafikken? Ta årets influensavaksine! Slik reduserer du risikoen for at pasienter blir smittet unødvendig av influensa.    Visste du at influensavirus tar flere menneskeliv enn trafikken? Ta årets influensavaksine! Slik reduserer du risikoen for at pasienter blir smittet unødvendig av influensa. 

Snart kommer årets influensavaksine til Oslo universitetssykehus. Fra uke 40 starter vi for fullt med vaksineringen av ansatte. Ved å vaksinere deg, bidrar du til å redusere risikoen for at pasienter smittes av influensa på sykehuset. Du minsker også sjansen for at du tar med deg influensasmitte hjem til familie og omgangskrets.

Høyere smitterisiko for helsepersonell
Helsepersonell har høyere risiko for å bli smittet av influensa enn dem som ikke jobber i helsesektoren. Opp til 30 prosent av de som får influensa, har så milde symptomer at de ikke vet at de er blitt syke. Helsepersonell kan derfor smitte pasienter uten at de er klar over det. Barn, eldre, kronisk syke og immunsvekkede er særlig utsatt for influensarelaterte komplikasjoner og i verste fall død.

Les mer om vaksinering av helsepersonell på Folkehelseinstituttets nettsider

Ragnhild-og-Egil
Overlege Ragnhild Raastad og Egil Lingaas, leder for Avdeling for smittevern, håper enda flere ansatte vil la seg vaksinere mot influensa i år. Da slipper du å smitte andre og bli syk selv. Foto: Nina Gausdal Try

– Disse gruppene har ofte redusert effekt av influensavaksinen, og hvert år dør rundt 900 nordmenn av influensa. Det totale antallet innlagte pasienter med påvist influensa var på rundt 7.600 forrige sesong. OUS oppfordrer derfor alle ansatte til å la seg vaksinere for å unngå at våre pasienter smittes av influensa i sykehuset, sier Egil Lingaas, leder for Avdeling for smittevern ved Oslo universitetssykehus.

Vaksinasjonsdekning+i+klinikkene
Tok du influensavaksine i fjor? Her ser du oversikten over hvor mange ansatte ved de ulike klinikkene som tok vaksine i fjor. Det blir spennende å se hvilken klinikk som er ivrigst i år.

Ny rekord i fjor
Influensavaksine er det mest effektive tiltaket vi har for å forebygge influensa. Stadig flere av våre ansatte følger sykehusets oppfordring om å vaksinere seg mot influensa. I fjor kunne vi glede oss over ny rekord.
– I fjor vaksinerte vi mer enn 54 prosent av alle ansatte. Året før lå tallet på 30 prosent. Det er veldig bra at flere blir vaksinert, men vi håper at enda flere vil la seg vaksinere i år. Vi har et mål om å vaksinere 80 prosent, sier overlege Ragnhild Raastad håpefullt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: