Hvem tar vare på deg når noe går galt?

Har du eller dine kolleger opplevd krise i forbindelse med jobb ved OUS? Vit at du da har mulighet til å ta kontakt med gruppen for psykososial støtte til ansatte for råd og veiledning. 

Uønskede pasienthendelser som feilmedisinering og unaturlig dødsfall, vold og trusler fra pasienter eller pårørende, negative mediesaker og varsling er eksempler på saker som kan oppleves svært belastende for den eller de som står midt i det.

Da er det greit å vite at det er opprettet en egen gruppe som kan bistå med råd og hjelp til ledere, enkeltpersoner og grupper dersom det er behov for dette.

Psykososial støtte etter slike hendelser bør primært ivaretas ved stedet der den ansatte jobber, men dersom ansatte eller ledelse ønsker utvidet støtte, kan enhver ta kontakt med gruppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Navn fra nederst til venstre, med klokken: Psykologspesialist Silje Folge Bungum, Intensivsykepleier Anita Aasland, Overlege Boris Von Hof, Overlege Thomas Small, Psykolog Ida Kristensen, Psykologspesialist Joy Buikema Fjærtoft. Ikke avbildet: Jurist Tone Hagedal Wright.

Hva skjer når jeg tar kontakt?

Medlemmene i gruppen for psykososial støtte til ansatte er underlagt taushetsplikten og har en uavhengig stilling som frigjør dem fra krav om rapportering. Ved kontakt mobiliseres ikke hele gruppen, men enkeltpersoner ut fra kapasitet og problemstilling.

Saker som omhandler mobbing og trakassering skal ikke meldes til støttegruppen, da det er egne prosedyrer for dette. Likevel kan det være aktuelt for den eller de som varsler, og også den det varsles om, å søke psykososial støtte herfra.

Gruppen ledes av Arbeidsmiljøavdelingen ved psykologspesialist Joy Buikema Fjærtoft og består av fagpersoner innen medisin, psykologi og jus.

De kan kontaktes ved å ringe Arbeidsmiljøavdelingen på telefon 23 07 58 80 eller på mail til Psykososial faggruppe: psykososialt@ous-hf.no 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: