Nå får snart hele OUS trådløst nett

Etter flere år med stillstand på å få trådløs nett i sykehuset, er arbeidet med bredding av nytt system i gang. Barneavdelingen på SSE var først oppe på ny løsning allerede før påske.

Arbeidet pågår på Ullevål, Rikshospitalet og Radiumhospitalet. Samtidig med det nå kommer trådløst nett i hele bygg, blir eldre systemer byttet ut og forsterket med flere tilgangspunkter der det er nødvendig. Trådløsprosjektet vil mot slutten av året ha plassert ut over 2000stk tilgangspunkter i OUS.

Utrulling trådløs er et samarbeidsprosjekt mellom IKT og Investering og prosjekt (IOP) som en del av infrastrukturen på alle steder hvor også Medisinsk teknisk (MTV) og Avdeling for kliniske systemer (AKS), bidrar. Infrastruktur legger grunnlaget med å bygge nye kommunikasjonsrom (rom til IKT infrastruktur) slik at det skal bli mulig å etablere ny kabling som nødvendig for trådløst. Blant annet har Ullevål, Aker og Radiumhospitalet IKT infrastruktur med skap som har blitt for små og ikke handterer varme. Derfor må nye rom bygges.

Arbeidet har gjort det mulig å etablere ny teknikk i gamle bygg og gitt en standardisering på tvers av bygg. Dette har naturlig nok tatt plass fra annen virksomhet men alternativer finnes dessverre ikke.

Trådløs nett som blir breddet:

  • Intern-OUS Tilgang for OUS bærbar pc
  • HelseSorOst Åpent gjestenett
  • EDUROAM Tilgang for EDUROAM brukere
  • Forskernett (RH og RAD) Tilgang for Forskernettbrukere

Utrulling av trådløst krever arbeid med kabling i områder med drift. Kabling for trådløst har også en betydelig kostnad og vil bli utført etter hvert som det blir frigjort midler.

SSE-trådløs
På bildet: Barn og foreldre på SSE er storfornøyde med nettet. De sier det er veldig greit å komme seg på. På bildet fra venstre er Hedda, Mai, Malin,  Espen,  Solveig, Ingrid,  Ellen og Jonas

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: