Dagens OUS strategi skal revideres

I disse dager forberedes en workshop der 100 medarbeidere skal bidra til å revidere dagens strategi. Forslag til ny strategi skal presenteres for styret i februar 2019. Direktør Bjørn Erikstein har gitt oppdraget med å revidere dagens strategi til Sølvi Andersen, direktør for Fag, pasientsikkerhet og samhandling.

Revisjon versus helt ny strategi

En revisjon betyr at OUS vil bruke dagens strategi som utgangspunkt og bevare det som er bra framfor å forkaste alt og begynne på nytt. En revisjon krever mindre tid og ressurser.

Bjoern-erikstein
Administrerende direktør Bjørn Erikstein

– Å starte helt på nytt ville vært en tids- og ressurskrevende prosess. Vi har et godt fundament i dagens strategi sammen med en rekke av våre andre vedtatte strategier, regionale og nasjonale føringer. I tillegg legger den økonomiske langtidsplanen tydelige rammer for vårt handlingsrom, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein.

OUS strategi 2019-2022
Hovedmålet med revisjonen er å få en strategi som hele OUS kan identifisere seg med.
– Strategien skal samle OUS om de viktigste satsingsområdene i den neste fireårsperioden og sette OUS i stand til å løse dagens oppgaver samtidig som vi bereder grunnen for vår langsiktige utvikling, sier Erikstein.
 
Helhet
Direktør Sølvi Andersen er ansvarlig for revisjonen.
– Et delmål av revisjonen er å få en strategi som henger sammen med sykehusets øvrige planverk. Strategien skal skape en felles forståelse og forpliktelse hos ledere i organisasjonen, sier Andersen.

Workshop i uke 44
Andersen har etablert en arbeidsgruppe som ledes av Catherine Bjerke, fungerende avdelingsleder for Avdeling for Medisin og helsefag. Nå jobber arbeidsgruppen med å beskrive dagens situasjon basert på dokumentgjennomgang og dybdeintervjuer av klinikkledere og utvalgte ledere på ulike nivå. Arbeidsgruppen arrangerer en workshop i uke 44 med rundt 100 deltakere; representanter fra klinikkene og samarbeidspartnere.
– På workshopen vil vi presenteres «nåsituasjonen», som sammen med deltakernes samlede erfaring og kunnskap blir grunnlag for å diskutere OUS sine satsingsområder for de neste fire årene, sier Bjerke.

Fakta

  • Arbeidet med revidert strategi er overlevert som et oppdrag fra administrerende direktør, Bjørn Erikstein til direktør for Fag, Pasientsikkerhet og samhandling, Sølvi Andersen
  • Andersen har etablert en arbeidsgruppe med representanter fra direktørens stab, som ledes av Catherine Bjerke
  • Hver klinikk deltar med 3-5 representanter i arbeidet sammen med tillitsvalgte, verneombud, staber og eksterne samarbeidspartnere
  • I uke 44 gjennomføres en workshop med rundt 100 deltakere
  • Arbeidsgruppen sammenfatter arbeidet etter workshop og presenterer første utkast til ny strategi i løpet av november
  • Andre utkast forankres med organisasjonene og sendes til ledermøtet i januar. Den endelige reviderte strategien legges fram for styret i februar 2019.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: