Markering av Verdensdagen: Raushet og god stemning på Gaustad

Fysisk aktivitet og nydelig sang var noe av det som sto på menyen da Verdensdagen for psykisk helse ble markert på Gaustad sykehus 26. og 27. september.

Med årets tema «Vær raus» oppfordres alle til å vise raushet i hverdagen. Onsdag 26. september ble det vist stor raushet i naturskjønne omgivelser på Gaustad, da Verdensdagen ble markert med fotballkamper og ulike aktiviteter for pasienter og ansatte.

– Kjempebra arrangement. Veldig bra opplegg. Vi skulle gjerne hatt slike aktivitetsdager oftere. God stemning. Herlig å komme seg ut, var noen av tilbakemeldingene fra pasientene som deltok.

Stor spilleglede
Aktivitetsdagen er en lokal videreføring av Gaustadløpene som startet i 1984 og ble gjennomført 30 ganger. Strålende sol, nydelige høstfarger, 9 påmeldte fotballag med stor spilleglede og et entusiastiskt publikum sørget for god stemning denne dagen.

– I dag markerer vi Verdensdagen med aktivitet og moro. Dette er pasientenes dag og de ansatte er så heldige at de blir invitert med. Dette er en årelang tradisjon som vi verdsetter. En spesiell takk til den dyktige arrangementskomiteen, sa klinikkleder Marit Bjartveit etter å ha ønsket velkommen og heiet i gang arrangementet.

Arrangementskomiteen 2018
Klinikkleder Marit Bjartveit (i hvit jakke) her avbildet med arrangementskomiteen f.v. Merete Holen Rimstad, Eileen Paus, Nils Ola Sande, Toril Moe, Desiree Halvorsen og Anne Malerbakken.
Desiree, Merete og Eileen viser premier
Deltakerne fikk servert gratis boller og brus. I tillegg var det premier til alle. Her viser Desiree, Merete og Eileen frem noen av disse.

En vakker kveld i sykehuskirken
Enda mer raushet ble vist da de besøkende ble ønsket velkommen med kaffe og kaker i overlyshallen i forkant av sykehuskonserten torsdag kveld, 27.september. Dempet belysning og levende lys satte en helt spesiell stemningen i sykehuskirken.

Sykehusprest Eileen Paus innledet konserten med å si noen ord om årets tema og overlot scenen til komponist og sanger Benedicte Torget som fremførte en rekke nydelige låter med stor varme og innlevelse. Maja Thune og Anne Malerbakken, kjent som grunnleggerne av «Kjærlighet som medisin», fortalte raust sine historier med veksling mellom ærlighet, alvor, humor og poesi.

– Markeringen ble akkurat slik vi håpet på! En vakker kveld i sykehuskirken til refleksjon og ettertanke! Sterkt og troverdig om hva som er virksomt i møter mellom mennesker, forteller Eileen Paus.

Markeringene på Gaustad er de første av flere som blir arrangert i klinikken i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.

 

Anne Malerbakken, Benedicte Torget og Maja Thune
Anne Malerbakken, Benedicte Torget og Maja Thune

bilde av lys i sykehuskirken

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: