Nytt utdanningsteam i klinikken

Nylig ble utdanningsteamet i Klinikk psykisk helse og avhengighet etablert. På sikt skal teamet bidra til et løft for utdanningen i klinikken vår.

Seksjon for utdanning og fagutvikling i Forsknings- og utviklingsavdelingen tok seg tidligere av en del utdanningsaktivitet. I august ble denne seksjonen nedlagt og utdanningsoppgaver ble overført til klinikkens fagstab.

– Utdanning er en av sykehusets fire lovpålagte oppgaver, men har ikke vært et satsningsområde i vår klinikk. Hensikten med denne omorganiseringen er å styrke aktiviteten og bredden i tilbudet. Det er gledelig at klinikken har samlet seg om en modell der utdanning blir flyttet nærmere klinikkledelsen og vil få økt oppmerksomhet framover, sier fagsjef Erlend Hem.

Kreves aktiv innsats
– Utdanning er likestilt med pasientbehandling i lovverket, men i praksis vil utdanning komme under press i en klinisk hverdag. Det krever aktiv innsats å prioritere utdanning over tid. Samtidig er muligheten for faglig utvikling og fordypning en av de sterkeste motivasjonsfaktorene for fagfolk som søker seg til vår klinikk. Det ser vi blant annet fra tilbakemeldinger i nyansattkursene som gjennomføres tre ganger årlig, sier Hem.

Etableringen av utdanningsteamet vil innebære en omlegging av kursporteføljen. Det vil derfor være enkelte kurs som vil endres eller bli arrangert til nye tider. Følg med på læringsportalen.

 

Utdanningsteamet, Anne Grømer, John Nikolaisen og Victoria Akre
Sentrale medarbeidere i det nye utdanningsteamet er f.v. psykiatrisk sykepleier Anne Grømer, psykologspesialist John Nikolaisen, overlege Victoria Akre og psykiatrisk sykepleier Liv Nilsen (ikke tilstede da bildet ble tatt) Etter hvert blir teamet supplert med administrasjonskonsulent, rådgiver innen vold og trusler samt fagutviklingskoordinator.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: