Ny nettside om LIS-utdanning

1.november lanseres en nettside som skal bidra til å informere om ny utdanning for leger i spesialisering (LIS).

Nettsiden www.spesialisthelsetjenesten.no/lis er ment å være det naturlige førstevalget for leger i spesialisering.

Et hovedfokus på nettsidene er informasjon om kurs med mulighet for påmelding. Videre finnes her informasjon om hva ny LIS-utdanning går ut på, samt tilpasset informasjon til de målgruppene som trenger kunnskap og informasjon om den nye ordningen. Nederst på forsiden finnes det også nyheter.

Siden er delt inn slik at de fire primærmålgruppene LIS, veileder, supervisør og leder lett skal finne aktuell informasjon.

Ett eget menypunkt er viet til kompetanseportalen. Her kommer informasjon om hvordan det digitale støttesystemet for dokumentasjon skal benyttes. Kompetanseportalen er direkte knyttet til læringsaktiviteter og godkjenning av læringsmål.

Rami + Marlen 1

Bilde: Rami Abushaar og Marlen Stensrud er LIS ved OUS (foto: Dag Kristiansen)

Hva er ny LIS?

Ny LIS er en kompetanse- og kvalitetsreform som skal styrke kompetansen, øke pasientsikkerheten og etablere gode læringsmiljøer.

Reformen skjer på bakgrunn av Forskrift om spesialistutdanning og spesialistgodkjenning for leger og tannleger (spesialistforskriften).

Utdanningen skal baseres på læringsmål som følger av spesielistforskriftens vedlegg II

Med læringsmål menes hva en legespesialist skal forstå, kunne eller være i stand til å utføre. Krav til gjennomførte prosedyrer kan for enkelte spesialiteter inngå i læringsmålene.

Med den nye ordningen skjer spesialiseringen i første rekke i praksisfeltet. Helseforetakene skal legge til rette for læringsaktiviteter og utdanningsløp for leger i spesialisering i samarbeid med de regionale utdanningssentrene og andre helseforetak i landet.

Ny forskrift for spesialistutdanning for leger ble publisert 9.desember 2016. Første del av utdanningen, LIS1, startet 1. mars 2017. Andre og tredje del, LIS2 og LIS3, starter 1. mars 2019.

Streamet konferanse

5. november gjennomføres årets nasjonale LIS-konferanse. Konferansen blir streamet slik at alle interesserte kan få med seg foredragene.

Link til streaming av konferansen blir http://liskonferanse.videoforweb.no  Lenken, og video i etterkant av konferansen, legges også på: https://spesialisthelsetjenesten.no/lis

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: