Nå er sykehusets visuelle profil fornyet

OUS skal fremstå med én felles visuell identitet. Sykehusets visuelle profil har ikke vært oppdatert siden sammenslåingen i 2009. Det var derfor nødvendig med en fornying og modernisering tilpasset virksomhetens behov med et digitalt førstevalg.

Hva er en visuell profil?

En visuell profil handler om helhetstenkning. Den binder sammen all kommunikasjon, eksternt og internt, til en helhetlig profil. Profilen består av en rekke elementer som til sammen utgjør bedriftens visuelle profil. Elementene er samlet i en ‘Profilhåndbok’ sammen med beskrivelse på hvordan disse skal brukes. Elementer er mer enn kun bedriftens logo. Den består av et sett  farger, bilder, beskrivelser, fonter og designelementer.

Profilbilde-til-nettsaken.jpg

Forenklet og fleksibel

Flere av elementene fra den gamle profilen er beholdt. Blandt annet er logoen den samme som før. Derimot er beskrivelsen av hvordan profilen skal brukes betydelig forenklet og det skal ikke være rom for misforståelser. Det er også lagt til rette for større muligheter for variasjon innenfor malene, slik at hver enkelt enhet/avdeling/prosjekt kan skape sitt eget visuelle utrykk.

Nye farger

Den nye fargepaletten består av 12 farger. De to hovedfargene er de samme som i logoen. I tillegg er det ti støttefarger.

To av støttefargene er definert for kommunikasjonsområdene Forskning og Framtidens OUS. (Sistnevnte  har også fått ett eget designelement).

De øvrige åtte fargene kan brukes fritt innenfor malene.

farger 2

Nye PowerPoint-maler i 16:9

Det er utviklet nye PowerPoint-maler i 16:9 som er et internasjonalt standardformat. PPT-malene var tidligere i et smalere format tilpasset gamle PCer. De nye 16:9-malene passer imidlertid også med eldre maskiner.

Vignetter til prosjekter, kampanjer og lignende

Det foregår mange prosjekter, kampanjer og andre aktiviteter på sykehuset som trenger egne visuelle utrykk. For eksempel er dette ‘Miljøvennlig sykehus’ og ‘Influensavaksine’. Det er laget maler som gir rom for et eget visuelt utrykk med bruk av farger, bilder og tekst. Her kan man også bruke illustrerende ikoner.

 

Hvor finner vi profilen og malene?

Lenke til PDF av profilhåndboka

Tidligere har profilen ligget på en ekstern nettside.

Vi er nå i gang med å flytte den oppdaterte profilen på OUS sine egne nettsider som du finner her.

PowerPoint-malene er vedlagt i denne artikkelen, de ligger på nettsiden som er under oppbygging og de blir tilgjengelig under «mine maler» i Powerpoint i løpet av vinteren.

Frem til hele profilen er lagt over på nettsidene våre kan du kontakte Kommunikasjonstaben for veiledning og maler på mailto:post.kommunikasjon@ous-hf.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: