Ombyggingen på Radiumhospitalet er i gang

Ombyggingen av AU2 og AU1 på Radiumhospitalet er nå i gang. Her skal det bli midlertidig hovedinngang i påvente av det nye klinikkbygget og protonsenteret som skal stå ferdig om litt over fem år. 

For å greie å bygge to nye, store bygg midt inne i et sykehus i full drift, må en del funksjoner og ansatte flyttes. Arbeidet med dette kalles «rokadeprosjekter», og størsteparten av disse er i AU2 og AU1. Det er dette arbeidet som nå er i gang.

Det er lagt en stor og komplisert plan for hvilke funksjoner og ansatte som må flyttes i forbindelse med byggearbeidene, hvor de skal flytte (noen til midlertidige lokaler, andre til sine nye faste lokaler) og ikke minst når de skal flytte. Verneombud og ansattes tillitsvalgte, og klinikkenes arealkontakter, har vært med på å utarbeide planene.

– Vi har gjort så godt vi kan for at ansatte som må flytte på seg skal flytte færrest mulig ganger. Selv om mange av sykehusets ansatte skal arbeide i de nye byggene når disse er på plass, er det fortsatt mange som vil ha arbeidsplassen sine i eksisterende bygg som skal beholdes. Dette gjelder for eksempel nedre deler av A- og B-bygget, bakre del av C og hele F, i tillegg til J og K som er uberørt av interne prosjekter, sier Geir Malerstuen som er prosjektleder for de såkalte rokadeprosjektene.

– Det er i all hovedsak arealer i AU1 og AU2, samt C01-04 som skal bygges om og pusses opp nå, sier Malerstuen.

I tillegg pågår det renovering av F-bygget, som skal bli kontorarealer.

Her kan du laste ned en presentasjon om byggeprosjektene og ombyggingsarbeidene

Ny hovedinngang fra sommeren 2019

Det blir nye bevegelsesmønstre på Radiumhospitalet fremover, og vi må alle tilpasse oss for at dette skal være mulig. Ny midlertidig hovedinngang skal etter planen åpnes i løpet av sommeren 2019. Ambulanseinngangen er allerede flyttet.

Slik blir det seende ut på Radiumhospitalet når byggearbeidene kommer i gang for alvor høsten 2019.

Kart_oversikt_byggetomt

Kom på fredagsmøter

Byggeprosjektene vil være tema på fredagsmøter på Radiumhospitalet den 30. november, 15.februar og 24.mai.

– Kom på fredagsmøtene. Der vil dere få mye informasjon, i tillegg til sjansen til å stille spørsmål og komme med kommentarer, avslutter Geir Malerstuen.

Hva skjer når?

Før jul 2018: parkeringsplassen minker

Den første merkbare endringen på Radiumhospitalet er at det arbeides i AU2 (som skal bli midlertidig hovedinngang) og i AU1. I den forbindelse må  20 parkeringsplasser utenfor A-blokka tas i bruk for avfallscontainere og annet utstyr. Disse plassene er allerede borte, men etter hvert som byggearbeidene kommer i gang vil parkeringsmuligheter for ansatte ytterligere reduseres.  Det er fortsatt mulig for ansatte å parkere på resten av plassen, og i garasjen under Forskningsbygget (K), samt i OCCI .

Desember 2018/Første halvår 2019: graving i veier og rivearbeider

Det arbeides nå med en plan for å flytte infrastruktur som vann- og strømledninger. Disse skal legges lengre ned mot Ring 3 (under Ullernchauseén/Parallellveien og delvis Noreveien), slik at de ikke er i veien når tomta til protonsenteret skal graves ut.

Mars 2019 og utover

Kontrakten for byggearbeidene av nybyggene er nå lagt ut, og planen er å ha en entreprenør på plass i mars. Det er den samme entreprenøren som skal rive de gamle byggene og bygge de nye. Dermed vil de første rivearbeidene etter planen kunne starte på forsommeren 2019, og da er byggene E, G, H, og I først ute. Bygg D og fremre del av bygg C (der hovedinngangen er i dag) rives på høsten.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: