Sjarmen med tarmen

Store auditorium på Ullevål var fullsatt da årets OUS-symposium startet i dag med temaet Fordøyelse – fra topp til bunn.

Det var komiteleder Harald Arnesen som åpnet årets symposium, som er det 27. i rekken.
– Jeg gleder meg stort og det har vært gøy å jobbe frem et slik omfattende program. Så får tiden vise om det blir sjarmen med tarmen eller larmen fra tarmen vi står igjen med, så Arnesen.

I over 20 år arrangerte Ullevål sykehus sitt Ullevålsymposium. Tradisjonen fortsetter, men i tråd med omorganiseringen av sykehusene i Oslo er nå hele Oslo universitetssykehus involver i arrangementet. Fortsatt er symposiet et utstillingsvindu for aktive fagmiljøer, alltid med undertittel «Fra forskning til praktisk medisin» for å understreke den nære relasjonen mellom forskning og pasientbehandling.

Årets utvalgte fagmiljø Fordøyelsessykdommer er et godt eksempel på et fagfelt der gamle faglige skiller bygges ned. Gastromedisinere og gastrokirurger arbeider svært nært sammen til beste for pasientene med mage-tarm-sykdommer. Dette tverrfaglige miljøet, som også inkluderer kliniske ernæringsfysiologer og sykepleiere, er ansvarlige for årets symposieprogram. Programmet dekker alle de store gruppene av sykdommer og plager fra fordøyelseskanalen; fra dyspepsi til overvekt og fra funksjonelle tarmlidelser til gastrointestinal kreft, og har også en sesjon om leversykdommer, samt en avslutning om tarmfloraens betydning for sykdommer i andre organer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: