Arkivar Torje og hans kolleger sørger for orden i OUS-sakene

Fredag markerer vi arkivenes dag! Klarer du å gjette hvor mange kasser papirpost og e-postene arkivarene på sykehuset holder orden på hver dag?

30 kasser fra Posten og mellom 400-500 e-posten fordeles på ni ansatte i sak- og pasientarkiv i Forskningsveien, forteller Torje Borch. Her har Borch, som også er tillitsvalgt, jobbet de 12 siste årene.

– Det er vi som tar imot all posten som kommer til sykehuset. Vi er de eneste som får åpne papirpost, som ikke er konfidensiell, og vurderer om posten skal legges inn i Public 360 eller andre systemer. Alt som er bevaringsverdig og saksrelatert, skal inn i Public 360. Reklame og tidsskrifter sendes videre til rette mottaker uten at vi åpner det, sier han.

Det jobber totalt 104 arkivarer ved sykehuset. Deres oppgave er å hjelpe saksbehandlerne med å arkivere alle sakene som behandles.

Torje Borch1
Torje Borch liker å ha god orden på papirene og har jobbet som arkivar i 12 år ved Oslo universitetssykehus. Foto: Elin B. Øvrebø

– Arkiv er en lovpålagt tjeneste. Det er viktig å ta vare på dokumentene for ettertiden og gjøre det mulig å finne tilbake til gamle saker ved behov. Vi holder orden på alt som skal ut på offentlig journal. Vi holder også kurs og brukerkafeer for å gi gode tips til hvordan sakene bør skrives. Et godt tips er ikke å bruke forkortelser og heller prøve å bruke gode nøkkelord for sakene i titlene, sier Borch.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: