Det er et stort apparat som mobiliseres for nye verktøy og metoder i LIS-utdanningen. Kompetanseportalen blir et viktig arbeidsverktøy for både ledere, veiledere, supervisører og LIS’er.
I to uker har instruktører ved OUS kurset klinikkenes superbrukere i bruk av Kompetanseportalen. Når dette opplæringsløpet er ferdig vil 60 superbrukere ta med seg viktige ferdigheter tilbake til klinikken. Det er superbrukerne som i sin tur skal stå for opplæringen av LIS og overleger ute i klinikk frem mot oppstart av ny LIS-utdanning 1. mars 2019.
Dokumentasjon av læringsaktiviteter
I LIS-løpet skal ulike læringsaktiviteter hjelpe LIS med å oppnå den kompetansen som kreves av læringsmålene som gjelder for spesialiteten.
Alle læringsaktiviteter LIS har gjennomført skal dokumenteres i Kompetanseportalen. LIS sender aktiviteten til godkjenning hos supervisør, og veileder har den overordnede oversikten. Til slutt er det leder som sammen med veileder og supervisører godkjenner læringsmålene for den enkelte LIS.
Kompetanseportalen blir derfor et sentralt verktøy for alle roller i LIS-utdanningen; et verktøy de fleste vil måtte lære seg å bruke.
Nasjonal løsning for lettere forflytning
Kompetanseportalen innføres i LIS-utdanningen i alle fire helseregioner. Med riktig bruk av Kompetanseportalen vil LIS og veileder få en god oversikt over progresjonen, og det blir mulig å dokumentere læringsaktiviteter også på tvers i regionen og nasjonalt.
Leger i spesialisering er i fri flyt mellom ulike utdanningsinstitusjoner og helseforetak. Kompetanseportalen vil gjøre overgang enklere å håndtere.
Legg igjen en kommentar