Stopp trykksår

Hvert år markeres den 15. november som den internasjonale stopp trykksårdagen. Hvordan Antonija Petosic skal tilbringe dagen kan kanskje få deg til å tenke på hva du kan gjøre for å forebygge trykksår.

Antonija Petosic er fagutviklingssykepleier og doktorgradsstipendiat ved Postoperativ og Intensivavdelingen i Akuttklinikken og er over middels opptatt av trykksår. Hun var nasjonal koordinator for DEcubICUs, en verdensomspennende punktprevalensstudie for trykksår i intensivavdelinger. Nå er hun invitert av European Society for Intensive Care Medicine (www.ESICM.org) til å snakke om forebygging av trykksår i intensivavdelinger.

– Jeg grugleder meg litt, kan en vel si. Det er stort å bli invitert. Det er en kjempeflott mulighet for meg å snakke om noe som jeg synes er veldig viktig og som det er behov for å sette fokus på, sier Petosic.

Webinar i dag

Hvis du vil lære mer om forebygging av trykksår så kan du følge med på Antonija Petosic og de andre fagpersonene som skal snakke om trykksår i morgen klokken 09:30. Webinaret er gratis og åpent for alle. Du kan finne det på nettsiden https://www.esicm.org/. Du kan dessverre ikke melde seg på via OUS-nettverk på grunn av sperring i brannmur. Men du kan bruke en hvilken som helst annen device til å gå inn på https://register.gotowebinar.com/register/4944261192506800907, registrere deg og så gå inn på lenken over også fra OUS-nett. Materialet blir tilgjengelig for medlemmer i videoformat der også etter arrangementet hvis ikke du har tid akkurat i morgen.

Trykksår er en del av Pasientsikkerhetskampanjen i Trygge hender og hvis du vil lære mer om forebygging av trykksår kan du også lese denne saken fra Pasientsikkerhetsukas fokusuke.

Eller du kan se på en animert kortfilm lansert av EPUAP (den europeiske trykksårorganisasjonen) i går.

HUSKE

– Men det viktigste er at alle som jobber med pasienter der ute husker forebygging av trykksår med «HUSKE»listen, sier Petosic.

huske

I tillegg oppfordrer hun alle til å melde eventuelle trykksår som pasientskade i Akilles. I situasjoner hvor pasienten ikke ligger på adekvat underlag bør også dette meldes i Akilles slik at sykehuset kan jobbe med kontinuerlig forbedringsarbeid.

Petosic ønsker alle ved OUS en trykksårfri Stopp trykksårdag!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: