Revurder antibiotika etter senest tre døgn

Systematisk revurdering av antibiotika etter tre døgn (48-72 timer), er en viktig innsatsfaktor for å få best mulig antibiotikabruk. Denne uken markerer OUS antibiotikauken med flere saker om antibiotikabruk og bevisstgjøring. 

Ved avdeling for gynekologisk kreft har de hengt opp plakaten «Antibiotikastyring i praksis» på previsitttrommene for å øke bevisstheten rundt bruk av antibiotika.

Revurder antibiotika etter senest 3 døgn!
Plakaten bidrar til å bevisstgjøre leger og sykepleiere om prosessen rundt valg av antibiotika, revurdering av valget, og oppfølging av prøvetakning. Med en slik lett tilgjengelig visualisering kan sykepleierne enklere bidra med innspill til legene, for eksempel å spørre om pasientens antibiotikabruk har blitt revurdert etter maksimalt 3 døgn.

-Ved å få en ledelsesforankret aksept for at dette kan gjøres av sykepleiere, er det lettere å samarbeide på tvers av faggrupper om dette viktige fagfeltet, sier Annette Finneid Rokne, ass. seksjonsleder ved Avdeling for gynekologisk kreft.

En aktiv revurdering kan bidra til å redusere unødig bruk av bredspektrede og resistensdrivende antibiotika. Alle i behandlingsteamet rundt infeksjonspasientene kan bidra til at revurderingen blir optimal. Legene har en klar rolle som ansvarlig for forskrivning av antibiotika. Du kan lese mer om revurdering på www.antibiotika.no.

Bildet som danner basis for plakaten kan kopieres/forstørres opp er fra filen Smalt er smart!

Antibiotikateamet ved Oslo universitetssykehus håper andre enheter også kan ha nytte av dette.

spl_gynkreft
Avdeling for gynekologisk kreft har hengt opp plakater for å minne om viktigheten av antibiotikastyring. Her ved sykepleierne fra venstre: Nicoline Winge, Mari F. Tollersrud og Thea Bache – Mathisen

«Smalt er smart» med den tilhørende visualiseringen «Antibiotikastyring i praksis» er utarbeidet av antibiotikateamet ved Oslo universitetssykehus, og er i stor grad en oversettelse og forenkling av tekst og figur i verktøyet «Start smart then focus: antimicrobial stewardship toolkit for English hospitals».

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: