Ansatte får ikke gå alene på fryserom

Blir du sperret inne på fryserom, kan du få alvorlige skader. For å unngå slike hendelser har OUS fått på plass en ny prosedyre om sikkert arbeid i fryserom og kjølerom.

Prosedyren sier at en ansatt aldri skal gå alene når han/hun skal gjøre arbeid i fryserom. Det skal alltid være to som går sammen. Avvik fra dette skal registreres i Achilles som HMS-avvik. Fryserommene skal også skiltes med synlige advarsler om regelen om å være to.

Prosedyren er nødvendig fordi flere uønskede hendelser i fryserommene har avdekket at sykehuset manglet et overordnet system og rutiner for blant annet opplæring, forteller HMS-systemkoordinator Turid Aasprang ved Arbeidsmiljøavdelingen.

Blir en del av opplæringen
– Vi ønsker å ta tak i dette. Dette er potensielt veldig alvorlige hendelser. I verste fall kan du bli innlåst og må ha hjelp fra andre for å komme ut. Innlåsing i fryserom har skjedd, og sykehuset tar nå lærdom av dette. Alle ansatte som bruker fryserom i sitt arbeid skal derfor ha opplæring, sier hun.

Det er et lokalt lederansvar å sørge for at alle ansatte lærer om hvordan de bruker ulike fryserom på en sikker måte. Dette skal inn i opplæringen av alle ansatte som bruker fryserom.

– Dette er et viktig lederansvar. Ansatte skal ikke bare lære rutinen eller lese gjennom den på egenhånd. Lederne skal sørge for at de ansatte får testet ut dørmekanismer og nødåpnere der fryserom er en del av de ansattes arbeidslokaler, sier Aasprang.

Mer enn 30 fryserom ved OUS
Som en del av arbeidet med prosedyren har Eiendomsavdelingen fått oversikt over alle fryserommene ved OUS. Sykehuset har mer enn 30 fryserom og de finnes i alle klinikkene. Fryserommene har et stort spenn i alder og funksjonalitet. Fryserommene på Radium er for eksempel fra 1960-tallet, mens Ullevål har fryserom fra 1985.

Fryserom1
Å være innesperret på et fryserom kan fort bli farlig. For sikkerhetens skyld skal OUS-ansatte alltid være to sammen når det gjøres arbeid på fryserom. Illustrasjonsfoto: Elin B. Øvrebø

Aasprang understreker at det er viktig at ansatte registrerer HMS-avvik dersom de opplever uønskede hendelser når de arbeider på kjølerom og fryserom. Eventuelle feil eller mangler på dørmekanismer og nødåpnere i fryserom meldes på vanlig måte som oppdragsanmodning til OSS (Meld sak).

Vidar Arnesen, leder ved Avdeling for kjøkken, synes det er viktig at gode opplæringsrutiner for arbeid i fryserom og kjølerom nå kommer på plass.
– Vi kan ikke regne med at ansatte kjenner til hvordan dørmekanismer og nødåpnere virker. Derfor er det viktig med skikkelig opplæring av nyansatte, innleide og ansatte som kommer fra andre steder i sykehuset, sier han.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: