Økonomisk status quo

Neste uke drøftes budsjett for 2019 med de tillitsvalgte. Men hvordan går det egentlig for sykehuset i 2018?

Før drøfting av neste års budsjett kan det være greit å se litt på hvordan året som snart er på hell ser ut; sett i lys av de tallene vi har på aktivitet og på økonomi.

Lavere aktivitet, for mange årsverk

– For somatikken ligger vi under måltallene for aktivitet, og det ser heller ikke ut til at vi når dem på årsbasis, sier Morten Reymert, viseadministrerende direktør med ansvar for blant annet økonomi. – For psykiatrien ser det bedre ut, men det er noen utfordringer også i voksenpsykiatrien.

Det har generelt vært noe lavere aktivitet i somatikken enn forventet i 2018. Spesielt har det vært lavt antall transplantasjoner.

– Vi har hatt en planlagt oppjustering på antall årsverk på områder vi har ønsket å prioritere. Men vi har ikke klart å ta ned ressursbruken på mindre prioriterte områder slik det var forutsatt i klinikkenes budsjetter. Derfor er det en utfordring at vi ligger for høyt på antall årsverk i forhold til det vi hadde planlagt og for lavt på aktivitetstallene, sier Reymert.

b

Bilde: Morten Reymert er viseadministrerende direktør med ansvar for blant annet økonomi (foto Dag Kristiansen)

Mål og krav for 2018

– Vi er nødt til å spare inn penger fra driften for å kunne bruke dem på investeringer. Vi la opp til et positivt resultatmål på 175 mnok for 2018. Fordi vi har fått endringer i inntektsystemene som vi ikke var klar over ved årets inngang er resultatmålet for 2018 likevel økt til 275 mnok , sier Reymert. Dette er penger som vi kan bruke på investeringer neste år.

Det har blitt investert betydelige beløp til medisinsk teknisk utstyr i 2018. Alle de planlagte utstyrsinvesteringene vil bli gjennomført.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: