Leger Uten Grenser og jordmor Dina Hovland invitere til medisinsk utstilling

Mange har kanskje en idé om hvordan Leger Uten Grenser jobber i felt, uten å egentlig vite nettopp hvor medisinsk hverdagen er. – Denne utstillingen gir et innblikk i nettopp dette, sier jordmor Dina Hovland som er med på å arrangere en utstilling på Ullevål i bygg 4,8,9 og 25 fra 17. til 19. desember. 

– Du vil blant annet se hvordan vi arbeider med diagnostikk, mor/barn-helse, logistikk, kirurgi, epidemiologi, farmasi og akuttmedisin, sier Dina Hovland . Utstillingen finner du i bygg 4, 8 ,9 og 25. Leger Uten Grenser stiller med feltarbeidere, som vil vise besøkende rundt og svare på spørsmål.

I tillegg vil lege og president i Leger Uten Grenser Karine Nordstrand holde et foredrag rundt de medisinske utfordringene vi ser i felt, og hvordan organisasjonen arbeider med disse. Karine vil også fortelle om sine erfaringer fra felt. Sted: Lille auditoriet i bygg 5, Ullevål, 17. desember kl. 10.00

To spørsmål med Dina Hovland:

Hva lærer man som jordmor av å jobbe i felt?
– Å jobbe i felt som jordmor gjør at man blir mer selvstendig og man må stole mer på sine kliniske ferdigheter. Du lærer å prioritere, analysere en situasjon raskt og finne gode løsninger. De kliniske ferdighetene blir skjerpet og styrket, når man ikke har den samme teknologien som vi har tilgjengelig her hjemme.  Man opplever også mange nye utfordringer som en aldri vil opplevd her i Norge. Å jobbe som jordmor for Leger Uten Grenser har vært en fantastisk fin utfordring og opplevelse.

Hvordan er overgangen mellom å jobbe i Norge og i felt?
– Det er en stor overgang spesielt første gang man reiser ut. Dette fordi setting og utstyr kan være veldig annerledes, men samtidig er jordmoryrket det samme i felt, som det er her hjemme. Du må tenke annerledes fordi situasjon og ressurs ikke er det samme, men målet om god helse for kvinnen, trygt svangerskap, fødsel og barseltid er det samme.

leger+uten+grenser-+dina+1
Bildet viser Dina Hovland på jobb i Sør-Sudan for Leger Uten Grenser. Når hun ikke er ute i felt, jobber hun som jordmor ved Kvinneklinikken på Ullevål.

– I Norge jobber man i team og det gjør man også i felt. Det som er annerledes er ofte at du skal lede dette teamet til å gjøre en god jobb. Man jobber klinisk med pasienter, men hovedfokus er at man skal forsikre god kvalitet på tilbud man gir kvinnene. I felt har man et annet ansvar enn om man jobber på en avdeling i Norge, men dette er også fantastisk spennende å kunne få være med på. Man lærer at det er mange måter å gjøre ting på, spesielt hvor mye man kan gjøre, selv med mindre ressurser. Dette er en fantastisk følelse. Man må være forberedt på å være fleksibel, da en situasjon i felt kan forandre seg raskt og man må ta på seg andre oppgaver enn du normalt gjør. Ingen dager er like og selv om det kan være høy arbeidsintensitet, så er det veldig gøy.

Presentasjon – President i Leger Uten Grenser – Karine Nordstrand:
– Medisinske utfordringer i felt: Leger Uten Grensers arbeid i krise og konflikt. Sted: Lille auditoriet i bygg 5, 17. desember kl.10.00, Ullevål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: