Utlysning forskningsmidler Klinikk PHA for 2019

Det lyses ut kr 1 900 000 fra Klinikk psykisk helse og avhengighet og kr 600 000 fra OUS sentrale stimuleringsmidler til Klinikk PHA.

Søknadsfrist: 30. januar 2019 kl 24.00

Prosjektet det søkes om må være rettet mot tiltak som understøtter klinikkens handlingsplan for forskning. Det kan søkes om midler til ulike typer prosjektkostnader: Lønnsmidler til søknadsforberedelser eller  avslutning av prosjekter, driftsmidler til datainnsamling, databearbeiding  eller andre driftsutgifter.

I forhold til igangsetting av prosjekter kan det spesifikt søkes om midler til brukermedvirkning til prosjekt-utarbeidelse for søknader om ekstern finansiering eller til lønn til medforsker i prosjekt. Med unntak av avslutningsstipend forutsettes det  brukersamarbeid og dette må redegjøres for i prosjektbeskrivelsen.

Midlene er ikke overførbare til 2020 og det forutsettes derfor at midlene brukes i 2019. Det bevilges ikke støtte til mindre utstyr som en PC, ett videokamera, reiser/konferanser eller til uspesifiserte driftsmidler som forventes dekket av egen enhet.

Det forutsettes at prosjektansvarlig søker er ansatt i klinikken i perioden det søkes midler for (eller vil være tilsatt hvis det blir innvilget søknad om avslutningsstipend). Dersom søker ikke har egen forskningskompetanse (PhD) må det vedlegges bekreftelse fra veileder med forskningskompetasne i form av CV. Det må framgå fra søknad at søker eller veileder er tilsluttet en av klinikkens forskningsgrupper, og at gruppen støtter søknaden. I tillegg kreves det anbefaling fra seksjons- eller avdelingsleder på søkers arbeidssted. Hvis prosjektet skal gjennomføres på annen seksjon enn der søker/veileder er tilsatt må det framgå at leder i denne aktuelle seksjonen  støtter søknaden.

For midlene fra Klinikk psykisk helse og avhengighet er det særlig vektlagt at det skal være nyttig for de pasienter som får utredning, behandling og oppfølging i klinikken. For å være aktuell for tildeling må totalprosjektet søknaden går ut fra ha en slik kvalitet og omfang at resultatene tenkes publisert i tidsskrifter med referee-ordning.

Forskningsutvalget i Klinikk psykisk helse og avhengighet vurderer alle søknader ut fra kvalitet og gjennomførbarhet, og en prioritering blir gjort basert på denne vurderingen.  De som mottar støtte skal rapportere bruk av midlene på eget skjema i januar 2020
Søknad leveres søknadsskjema med vedlegg av CV fra søker og nødvendige signaturer.

Her finner du søknadsskjema: SØKNAD OM FORSKNINGSMIDLER 2019
Her finner du klinikkens handlingsplan for forskning: Handlingsplan forskning KPA 2019-2020-ledermøte 21.11.2018

Søknad sendes Helle Øverås (uxvehb@ous-hf-no) innen 30. januar 2019 kl 24.00

illustrasjonsbilde_forskning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: