Viktig informasjon om pakkeforløp

Publisert på intranett 12. november

Innføringen av pakkeforløp for psykisk helse og rus nærmer seg raskt. Fra 1. januar 2019 blir de tre første pakkeforløpene tatt i bruk. Arbeidet med å klargjøre for dette pågår for fullt.

Klinikk psykisk helse og avhengighet har valgt DIPS Arena for å registrere kodene som er knyttet til pakkeforløpene. Det er kun koding av pakkeforløp som skal skje i DIPS Arena, alt annet skal som før gjøres i DIPS Classic. Systemene er integrert og data lagres i begge systemer. DIPS Arena har et eget oppsett for pakkeforløp som gjør det enkelt for ansatte både å kode og å følge hver pasient i forløpet.

Ved å bruke DIPS Arena vil rapportering til Norsk pasientregister og utvikling av klinikkens egne rapporter gi flere og langt bedre muligheter enn ved bruk av DIPS Classic. Dersom klinikken hadde valgt å bruke DIPS Classic, ville vi ved en overgang til DIPS Arena risikere å miste all tidligere lagret datahistorikk på pakkeforløp.

Opplæring
Det utarbeides kurs i bruk av DIPS Arena for pakkeforløp. Kursene er beregnet på alle som skal kode pakkeforløp, dvs. behandlere i døgninstitusjoner og i poliklinikk, samt kontorfaglige som jobber i DIPS. Det blir utarbeidet både e-læringskurs og undervisning i klasserom. Kurs blir avholdt flere ganger daglig i perioden 3.-14. desember. Kurspåmeldingen gjøres i Læringsportalen.

Alle ansatte i Klinikk psykisk helse og avhengighet har selv ansvar for å melde seg på og gjennomføre kurs.

Følgende kurs er nå tilgjengelig:
Klasseromskurs for alle som skal registrere hendelser i pakkeforløp.
Det er satt opp kurs både på Dikemark og i Forskningsveien.

Målgruppe:
• alle behandlere i døgnposter
• alle behandlere i poliklinikk
• alle kontoransatte som jobber med DIPS

Flere e-læringskurs som dekker opplæringsbehovet innen pakkeforløp vil gjøres tilgjengelig fortløpende. Nærmere informasjon sendes i linjen.

Malene
Det vil bli utarbeidet nye regionale journalmaler som oppfyller kravene i pakkeforløp. Disse malene sendes fortløpende på høring i helseforetakene i Helse Sør-Øst.

Intranettside
Det er opprettet en egen intranettside for pakkeforløp for psykisk helse og rus. Siden oppdateres jevnlig med blant annet nyhetssaker og presentasjoner som kan benyttes ved behov.

Informasjonspakke
Det er utarbeidet presentasjoner med grunnleggende informasjon om pakkeforløp. De inneholder overordnede perspektiver, gjennomgang av forløpene og retningslinjer for koding og registrering og er tilgjengelige på intranettsiden for pakkeforløp for psykisk helse og rus.

Skjermbilde pakkeforløp psykisk helse og rus 2

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: