Onsdag var det invitert til informasjonsmøte om den nye LIS-utdanningen på Ullevål og på Rikshospitalet der representanter for prosjektgruppene på arbeidsgiversiden møtte de ansatte.
Nå er det snart bare en måned igjen før den nye LIS-utdanningen formelt trer i kraft. Det er en stor og omfattende reform som stiller store krav til helseforetakene som utdanningsinstitusjoner.
Fortsatt en del uklarheter
– Vi inviterte prosjektgruppene til dette møtet fordi vi ser at informasjonen som kommer nedover fra klinikkene er variabel og mange sitter inne med spørsmål og meninger de gjerne ville få ytret, sier Ingvild Ystgaard, foretakstillitsvalgt for YLF ved Oslo universitetssykehus.
– Mange er bekymret for ressursskvis. Det er en stor og tung problemstilling som de nok ikke får et enkelt svar på her. Men det finnes mindre bekymringer rundt praktiske løsninger i Dossier som det er lett å svare ut, sier Anniken Riise Elnes, foretakstillitsvalgt for YLF.
Bilde: Fra venstre Anne Marit Førland, Anniken Riise Elnæs og Ingvild Ystgaard, alle tillitsvalgte i Legeforeningen (foto: Dag Kristiansen).
– Selv om LIS-reformen er sentrert rundt et kvalitetsløft på utdanningen av leger i spesialisering berører den i aller høyeste grad også overlegene som sitter som veiledere, supervisører og ledere. Ikke overraskende var det flere av de fremmøtte fra våre rekker, sier Anne Marit Sørland, varatillitsvalgt for Overlægeforeningen.
Nå er siste innspurt
Elisabeth Søyland, som leder LIS-implementeringen i Oslo universitetssykehus vet bedre enn de fleste hva som er klart og hva som fortsatt mangler.
– I disse dager jobbes det frem konkrete, lokale utdanningsplaner i klinikkene for alle de 44 spesialitetene. Det er et omfattende arbeid, og noen er kommet lenger enn andre. Derfor er det ikke så rart at det som foreligger av informasjon nå er variabelt, sier Søyland.
Bilde: Elisabeth Søyland hadde fått noen bobler (på skjermen i bakgrunnen) hun skulle prøve å sprekke (foto: Dag Kristiansen)
Et budskap stod klart både fra de tillitsvalgte og de fra stab og det var at dersom du lurer på noe så spør. Det er ikke sikkert svaret er klart enda, men da vet du i hvert fall det.
– Og det er all grunn til å tro at på 1. mars er vi klare med det som trengs til oppstart. Men det gjenstår mye arbeid med blant annet lokale utdanningsplaner som vil fortsette også etter denne datoen, sier Søyland.
Legg igjen en kommentar