Gratulerer med helsesekretærdagen 1. februar!

Helsesekretæren er ofte den første og den siste som har kontakt med pasienter og pårørende. Derfor har de en svært viktig jobb med å skape trygghet og tillit i møte med helsetjenesten. 

Helsesekretærene er dessuten avgjørende for å organisere pasientenes forløp i sykehuset.– I denne jobben stilles det store krav til medmenneskelighet, gode kommunikasjonsevner, helseinformasjonsforståelse og nøyaktighet. Helsesekretærene skal koordinere og sikre at pasienten kommer til rett tid til rett sted. Og ved å tilrettelegge for klinisk personell bidrar helsekretæren til å frigjøre ressurser til pasientbehandling for annet helsepersonell, sier Åsa M. Welander, leder for Kontorfaglig nettverk OUS.

Så til alle helsesekretærer – gratulerer med dagen og takk for den viktige jobben dere gjør!

Fire helsesekretærer ansatt ved Kreftsenteret på Ullevål

helsesekretc3a6rer-
Fra venstre: Ruby, Julie, Jeanette og Torunn. Foto: Anita Hestnes

– Jeg elsker jobben min som sekretær på sengeposten fordi det er et utrolig hyggelig miljø her og mange spennende utfordringer!

Ruby ansatt i 2, 5 år

– Jeg trives på Kreftsenteret fordi jeg føler at jeg har en jobb som passer godt til meg som person.

Spesifikt for mine arbeidsoppgaver kreves det spesialkompetanse som veldig få andre sekretærer har, noe som gjør at jeg føler meg unik i jobben jeg gjør. Har hyggelige kollegaer rundt meg som bidrar til et godt arbeidsmiljø.

Jeanette ansatt i 3 år

– På min første dag ble jeg tatt imot med åpne armer av alle mine kollegaer, og med en åpenhet og varme jeg sjeldent har opplevd maken til. Det som overrasket meg mest av alt er hvor positive, glade og takknemlige pasientene her er, og du går hjem med en følelse av å ha gjort en positiv forskjell for mennesker i en vanskelig situasjon. Arbeidsmiljøet her er også fantastisk godt, og jeg ser klart at alle forstår viktigheten av godt samarbeid mellom yrkesgruppene, og det å kunne tilegne seg kunnskap og lære av hverandre. På Kreftsenteret er det stor respekt for medmennesker og arbeidskollegaer. Alle forstår viktigheten av hverandres jobb.

Julie ansatt i 9 mnd

– Ingen dag er lik når man arbeider som helsesekretær. Her ved Kreftsenteret arbeider vi i et rullerende system. Det er mange forskjellige utfordringer hver dag, som gjør dette til en givende arbeidsplass. Jeg stortrives med å jobbe som helsesekretær ved KRE.

Torunn ansatt i 9 år.

Helsesekretær Therese ansatt på plastikkirurgisk avdeling på Rikshospitalet

Jeg jobber med alt administrativt og bistår leger og sykepleiere. Jeg tar imot nye pasienter på avdelingen, koordinerer hjemreiser og sørger for flyt i dagene både for pasientene og kolleger. Jeg er på en måte knutepunktet i avdelingen.

– Jeg elsker jobben min fordi dette er verdens beste arbeidsplass og jeg har verdens beste kolleger.

Anna, sykepleier på plastikkirurgisk sengepost (avbildet med Therese): – Therese er orakelet vårt! Uten henne hadde alt gått i surr.

Ingemar, lege i spesialisering på plastikkirurgisk avdeling (avbildet sammen med Therese):

– Vi er kjempeavhengige av Therese. Uten henne hadde det vært vanskelig for oss å få hverdagen til å fungere. Hun hjelper oss med alt fra bestilling av kontrolltimer til pasienter til pasientreiser – og alt mulig teknisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: