Nå kommer medarbeiderundersøkelsen ForBedring 2019

I forbindelse med vinterens diskusjoner og medieoppslag om personvern i sykehus inviterer Oslo universitetssykehus til seminar om temaet 7. mars. Dette er et av tiltakene for å bedre den interne dialogen og informasjonen om personvern i klinisk virksomhet, kvalitetsarbeid og forskning.

Det er viktig at flest mulig deltar i undersøkelsen slik at hver enkelt enhet og ledergruppe får et resultat som er representativt for det gruppen mener.
Svar det DU mener og ikke la deg påvirke av andres meninger. Når alle svarer oppriktig på spørreundersøkelsen og resultatene følges opp gjennom dialog og lokalt forbedringsarbeid, vil undersøkelsen over tid gi positive effekter på de områdene som er prioritert.

Svarene behandles konfidensielt

Resultatene fra kartleggingen rapporteres på en måte som sikrer at enkeltpersoner ikke kan identifiseres. I enheter hvor færre enn fem har svart, blir resultatene ikke rapportert. Dersom bakgrunnsvariabler benyttes, må det være minst 30 personer i den gruppen som omfattes av en bestemt kombinasjon av bakgrunnsvariabler for at det skal være mulig å få ut rapport for denne gruppen.

Følg med på svarprosenten

Også i år blir det lagt ut en svarprosentmåler på intranett, slik at du kan følge med på svarprosenten for hver enkelt klinikk, avdeling og enhet.

ForBedring er en grupperettet metode

ForBedring er en grupperettet metode hvor gruppen som helhet prioriterer de områdene gruppen vurderer som viktigst å arbeide med. Den enkelte medarbeiders spesielle behov fanges ikke opp under ForBedring, men tas opp i utviklingssamtalen eller i forbindelse med HMS-runden.

Ytterligere informasjon

Dersom du har spørsmål, så ta kontakt med HR eller kvalitetsrådgiver i din egen klinikk. Du kan også lese mer om undersøkelsen på intranettsiden ForBedring. Siden inneholder informasjon om undersøkelsens bakgrunn, forberedelse av undersøkelsen, gjennomføring av spørreundersøkelsen, hvordan forstå resultatrapporten, gjennomføring av tilbakemeldingen, utarbeidelse av nyttige tiltak og oppfølging av resultatene. Du finner også lenke til en veileder som inneholder spørreundersøkelsen oversatt til engelsk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: