Startskuddet har gått for ny LIS-utdanning i barnesykdommer

Se hen til spesialiteten «Barnesykdommer» hvis du lurer på hvordan du skal få på plass gode lokale utdanningsplaner. De er klare med rammeverk fra dag en. Og nå er det «kickoff» (med boller). 

Det er en merkedag i norsk legeutdanning i dag. Visste du det? Første mars 2019 er oppstarten til det nye utdanningsløpet for leger i spesialisering.

c
Prosjektleder Hilde Myhren kan stolt gratulere – Fra og med i dag er Emilie Hemma (til høyre) LIS i ny ordning. Marte Mæhlen (i midten) er nesten ferdig i gammel ordning, men vurderer enda en spesialitet, så da blir det ny ordning på henne også.

Når vi nå fra første mars sender den første gruppen med leger i spesialisering ut i det nye utdanningsløpet må det foreligge planverk for hvordan læringsaktiviteter skal se ut og læringsmål skal defineres. Det er en stor jobb og en kikk på fremdriften viser variasjon mellom spesialitetene.

Marius Kurås Skram har ledet gruppa som har laget rammeverket for spesialiteten «barnesykdommer» på Oslo universitetssykehus. Et år etter at gruppa startet sitt arbeid er de nå klar til å ta i mot de nye LIS’ene inn i rammeverket de har laget fra dag en, første mars 2019, dagen da det nye utdanningsløpet for leger i spesialisering settes ut i livet.

God forankring

Gruppa som har jobbet seg fram til denne gode oppstarten har vært bredt sammensatt av supervisører, LIS’er og tillitsvalgte.

– Det har vært viktig å forankre arbeidet vårt godt gjennom inkludering og ved å ta med arbeidet ut til de ulike fagmiljøene underveis, sier Skram.

En god forankring sikrer enighet og oppslutning om løsninger mener han.

Å snekre en ramme før bildet er malt

Det som nå er klart fra gruppas side er hvordan læringsmålene skal se ut for de som skal forholde seg til dem i hverdagen. Da er det viktig at begrepene er avklarte og konsekvente, og at målbildet er tydelig.

– Det er naturligvis en del arbeid som gjenstår. Læringsaktivitetenes endelige utforming tenker vi blir til underveis. De må formes av hvordan vi ser alt utspille seg i den virkelige verden. Det viktige mener vi er på plass og det er målbildet. Nå skal vi jobbe med strukturen, og avklare rollene til veiledere, supervisører og utdanningsansvarlige overleger, sier Skram.

Kick-off

Skram & co godkjenner det første læringsmålet live på storskjerm på et møterom på Barnesenteret, Ullevål på den store dagen, fredag 1. mars klokka 14:00. Det blir boller og kaffe til de fremmøtte og etterpå blir det herrestafett.

yasss.jpg
God stemning bare øyeblikk etter at Merete Wik som første LIS i ny ordning fikk godkjent læringsmål av supervisør Marius Skram.

Om herrestafetten gir oss noe å feire gjenstår å se, men det er all grunn til å feire et nytt utdanningsløp som heve kvaliteten, gi universell tilnærming, bedre dokumentasjon og fokusere på kompetanse i stedet for tid. Så kan Marius Kurås Skram ta seg av barnesykdommene etter hvert som de dukker opp.

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: