Arbeidsmiljøprisen 2019 – har du en kandidat?

Arbeidet med å utpeke en verdig mottager av sykehusets arbeidsmiljøpris for 2019 er nå startet. Hensikten med prisen, som er på kr. 50.000,-, er å fremme og gi anerkjennelse for godt arbeidsmiljøarbeid.

Alle ansatte oppfordres til å komme med forslag til kandidater! Forslag med begrunnelse sendes per e-post til stedfortredene foretakshovedverneombud Bergljot Fuhr Lunde, berglu@ous-hf.no, innen 5. april. Det er sykehusets arbeidsmiljøutvalg (AMU) som beslutter hvem som blir prisvinner. Prisen deles ut av administrerende direktør under årets arbeidsmiljøuke i uke 21.

Minst ett av kriteriene må innfris:

  • tiltak som fremmer et trygt arbeidsmiljø, preget av åpenhet og respekt
  • tiltak som bidrar til økt motivasjon og engasjement
  • tiltak som fremmer samarbeid og medvirkning
  • tiltak som bidrar mot å nå mål innen sykefravær, inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne eller seniorpolitikk
  • særdeles godt gjennomførte omstillingsprosesser
  • godt systematisk HMS-arbeid
  • har som enkeltindivid bidratt utover forventninger for sin profesjonsrolle innen arbeidsmiljø eller HMS-området

Dersom ingen kandidater tilfredsstiller kriteriene utnevnes ingen vinner.

Forslag med begrunnelse sendes til Bergljot Fuhr Lunde berglu@ous-hf.no innen 5. april.

Tidligere vinnere:

I 2018 ble arbeidsmiljøprisen tildelt Sanna Henriksson ved Nyremedisinsk sengepost. Jurien la vekt på at Henriksson i mange år har vært opptatt av pasientsikkerhet og forbedringsarbeid. I denne prosessen har hun uttrykt ovenfor personalet at hun ønsker avviksmeldinger hver gang det har skjedd feil de kan lære av, inkludert nesten-feil. Dette har ført til en blomstrende avvikskultur på posten. Henriksson har også innført «det grønne korset». Dette er et verktøy som brukes til å visualisere forbedringsarbeid og potensielle avvik i den daglige driften. Gjennom kontinuerlig LEAN-arbeid sørger Sanna for å inkludere de ansatte i systematisk forbedringsarbeid. To-tre ganger i måneden er det satt av tid til å gjennomgå frustrasjoner og «flaskehalser» for hindrer arbeidet på post.

Sanna-800px

I 2017 ble prisen tildelt seksjon for Psykosomatikk og CL-barnepsykiatri ved seksjonsoverlege Trond H. Diseth i Barne- og ungdomsklinikken. Dette var en seksjon som har arbeidet målrettet for å skape og beholde et godt og stabilt arbeidsmiljø gjennom mange år med omorganiseringer. Juryen la vekt på den inkluderende ledelsen og den utbredte samarbeidsånden mellom de ansatte.

Diseth-2-450px

I 2016 vant Segundo Lopez ved Oslo sykehusservice på Aker arbeidsmiljøprisen. Lopez som er har fagutdannelse som murer og gipsmaker ble tildelt prisen for å arrangere et kvarters gymnastikk fire ganger i uka for sine medarbeidere på Aker. Lopez benyttet sin solide kunnskap om tradisjonsrike treningsformer som karate, Tai Chi og Qi Gong som grunnlag for treningen. Han innrømmer at han forstod at noen må ha satt pris på treningen hans, og ønsket om å gjøre noe godt for kollegene på Aker, da han ble nominert til, og ikke minst tildelt, arbeidsmiljøprisen ved OUS for 2016.

segundo-lopez-200.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: