25. mars reduseres ansattparkering på Radiumhospitalet

Som en følge av de forestående byggearbeidene på Radiumhospitalet, vil antallet parkeringsplasser for ansatte reduseres fra 25. mars. Det er etablert supplerende parkeringsløsning i parkeringskjelleren på OCCI-bygget, men det totale antallet parkeringsplasser for ansatte går ned.

(English summary below)

Uteparkeringen stenges 25. mars

Mandag 25. mars ruller de første gravemaskinene inn på Radiumhospitalet. I første omgang er det infrastruktur – rørledninger, fiberkabler, o.l. – som skal flyttes vekk fra det som skal bli byggetomten til Protonsenteret. I den anledning vil uteparkeringsplassen for ansatte, P1, stenges. De reserverte plassene for beredskapsvakter og utenbys ventende drosjer vil forbli åpen inntil videre.  Det samme gjelder korttidsplasser for besøkende, samt P3 – området øst for Forskningsbygget.

Kommer det noe i stedet?

OCCI-garasjen

OUS har inngått avtale med Q-park, som driver parkeringsanlegget i OCCI-bygget, om å leie 45 parkeringsplasser for OUS-ansatte. Disse plassene kan benyttes av alle OUS-ansatte som betaler for ansattparkering. På intranettet finner du mer informasjon om hvordan du kan parkere i OCCI-garasjen.

Garasjen under Forskningsbygget

Det er fortsatt ansattparkering i garasjen under Forskningsbygget, i U4 og U5. Men – fra 1. april vil halve U4 omdisponeres til vanlig besøkendeparkering, da parkeringsplassene for pasienter og besøkende også vil reduseres.

Parkeringsanlegget på Rikshospitalet

Ansatte som jobber på Radiumhospitalet kan også parkere i garasjeanlegget på Rikshospitalet, og ta gratis internbuss mellom sykehusene. Det undersøkes om det er mulig å øke kapasiteten på denne bussen i rushtiden. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Andre parkeringsplasser

Det undersøkes om det er mulig å leie parkeringsplasser i andre parkeringsanlegg i nærheten. Mer om dette senere.

Mindre bilbruk er fremtiden

I byggeperioden fra 2019-2023 vil det naturlig nok bli en del færre parkeringsplasser for både ansatte og besøkende, fordi store områder på Radiumhospitalet hvor det i dag er parkering vil være byggetomter. Men – også når de nye byggene står ferdige vil det bli færre parkeringsplasser enn i dag.

– I vår dialog med Oslo kommune har vi fått klare signaler om at de ikke ønsker at vi skal tilby like store parkeringsmuligheter som i dag. Politiske myndigheter ønsker økt bruk av offentlig transport og sykkel, og redusert bilbruk. Derfor jobber vi nå også opp mot Ruter for å se om kollektivtilbudet forbi Radiumhospitalet kan styrkes. Det arbeides dessuten for å tilrettelegge for mer sykkelparkering – både i byggeperioden og etterpå, sier Inger Heiberg, operativ leder på Radiumhospitalet i byggeperioden.

– Vi vil alltid prioritere parkering for pasienter og deres besøkende høyest, men vi gjør så godt vi kan for å ha et tilbud for ansatte som må bruke bil til jobb.

– Jeg oppfordrer alle kolleger på Radiumhospitalet til å prøve å bruke andre transportmidler enn bil til og fra jobb allerede nå. Mindre bilbruk er fremtiden, om vi liker det eller ikke, avslutter Heiberg.

***

Employee parking at Radiumhospitalet reduced from March 25th

Preliminary construction works at Radiumhospitalet, in preparation for the new clinic building and center for proton therapy which will be completed by 2024, will lead to a significant reduction in the number of parking spaces for Oslo university hospital (OUH) employees at Radiumhospitalet. The outdoor employee parking area – P1 – closes March 25th 2019.

Hospital employees who have prepaid for parking at work will now have:

  • 45 parking spaces available in the OCCI garage (NB! Must download Q-park app to register for hospital employee parking)
  • approximately 200 spaces in the garage below the Research building on Levels U4 and U5
  • parking in P3, east of the Research building
  • hospital employees may also park in the garage at Rikshospitalet and take the free hospital shuttle bus to Radiumhospitalet.

Hospital management is looking into whether it is possible to increase the frequency of shuttle bus departures to and from Rikshospitalet, and also working with Ruter (Oslo Public transport) to improve public transportation to and from Montebello.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: