19. mars er Den internasjonale sosialarbeiderdagen

Gratulerer til alle sosialarbeidere ved OUS! På sykehuset jobber det rundt 250 sosialarbeidere og den største yrkesgruppen blant disse er sosionomene.

De jobber på sykehusets ulike klinikker, og har ulikee funksjoner både innenfor psykisk og somatisk helse.

Når sykdom rammer opplever ofte pasientene og deres familier en krise. De kan føle sorg og få store livsmestringsutfordringer. Sosionomen kan bidra til å øke den enkeltes pasientens evne og mulighet til å mestre en endret livssituasjon.

Sosionomtjenesten ved Seksjon for fysioterapi og sosialmedisin tilbyr en helhetlig oppfølging av pasient og pårørende hvor både praktisk og følelsesmessig hjelp står i fokus. De gir tilbud om støttesamtaler, gir råd og veiledning om aktuelle velferdsordninger, og kan fungere som et bindeledd til lokalt hjelpeapparat.

Sosial-ingress.jpg
Fra venstre på bildet: Aslaug Nilsen, Hanne Skedsmo Nilsen, Lisa Fonås-Bakken. Foran: Kari Raftevold Grodås Foran fra Høyre: Gunn Siri Moen, Vibeke Klouman Berg, Simon Laundal Tagholdt.

– Å jobbe som sykehussosionom er faglig inspirerende og givende. Vi blir ofte vist en enorm tillit og får ta del i menneskers dype smerte og fortvilelse. Å få lov til å bety noe og hjelpe mennesker på veien til økt mestring og livskvalitet, oppleves som veldig meningsfullt, sier seksjonens fagansvarlig Hanne Skedsmo Nilsen. Skedsmo Nilsen er også leder av fagspesifikt nettverk for sosionomer og barnevernspedagoger i OUS. De jobber aktivt for å løfte frem betydningen av de sosialfaglige perspektivene på sykehuset.

Les mer om sosialarbeiderdagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: