Aker: Parkeringsmuligheter og fremkommelighet reduseres fra 1. april

I byggeperioden fram til ny storbylegevakt og nytt lokalsykehus står ferdig vil det bli færre parkeringsplasser på Aker for både ansatte og besøkende. Flere områder hvor det i dag er parkering vil bli riggområder og byggetomter. Veier blir lagt om for både for bilister, syklende og gående.

Fortsatt god parkeringskapasitet på Aker
Som en følge av de forestående bygge –og gravearbeidene på Aker sykehus vil antallet parkeringsplasser for ansatte reduseres. Arbeidet er allerede påbegynt, og trafikk og parkering påvirkes ytterligere fra 1. april. Det er fortsatt god parkeringskapasitet på området, men man må belage seg på noe lengre gangavstander.

Alle endringer og sperringer vil bli synliggjort med midlertidige skilter og refleksbånd.

Det anbefales å benytte sykehusveinettet mot Sinsen og Sinsenveien
Det vil spesielt være lite fremkommelighet på strekningen mellom blomsterbutikken og til bygg 28. Det anbefales derfor at man i størst mulig grad venner seg til å benytte sykehusveinettet mot Sinsen og Sinsenveien.

Funksjonsfriske abefales å parkere på nedre del av Aker sykehus
Funksjonsfriske ansatte bør i størst mulig grad benytte parkeringsplasser fra bygg 40 og ned mot bygg 79 (Sophies Minde), slik at funksjonshemmede blir prioritert på sentrale områder på Aker. På strekningen fra bygg 40 og ned til bygg 79 er det god kapasitet.

Det vil også bli startet et arbeid med å omdisponere parkeringsplasser fra ansatt til besøkende/HC på sentrale områder.

 

Parkering parallelt med Trondheimsveien – fra blomsterbutikken til fyrhuset er allerede stengt og veien er enveiskjørt.
Disse parkeringsplassene er stort sett satt av til besøkende som vil måtte finne alternativer mot Sinsenveien dersom det er fullt. Det skal være tilstrekkelig med plasser forbeholdt bevegelseshemmede.

Parkering langs bygg 28 blir redusert fra 1.april i ukene 17-20.
Det skal graves langs veien for å legge høyspentkabel i bakken. For å få til dette vil ansatt-parkeringsplassene langs veien sperres av område for område. Det vil bli synliggjort med sperrebånd og skilter.

Mindre bilbruk er fremtiden – også på Aker sykehus
– Vi vil bestrebe å ha tilstrekkelig med parkeringsplasser tilgjengelig, spesielt parkering for pasienter og deres besøkende, men vi gjør så godt vi kan for å ha et tilbud for ansatte som må bruke bil til jobb. Vi oppfordrer alle kolleger på Aker sykehus til å bruke andre transportmidler enn bil til og fra jobb allerede nå, sier Bjørn Ludvig Andreassen, leder for Parkeringseksjonen ved OUS.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: