Endringer i direktørens stab

Stabsområdet fag, pasientsikkerhet og samhandling er endret og to direktører er tilsatt. Hilde Myhren og Sølvi Andersen.

Dette betyr at stabsområdet fag, pasientsikkerhet og samhandling vil bli reorganisert og delt gjennom en prosess med involvering på vanlig måte.

– Jeg ser frem til at lederskapet for disse viktige funksjonene i direktørens stab nå er avklart og at digitalisering som viktig verktøy i den faglige virksomheten kan gis tydelig fokus, sier administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Sølvi Andersen

Fungerende direktør for fag, pasientsikkerhet og samhandling, Sølvi Andersen, blir direktør med ansvar for områdene kvalitet, pasientsikkerhet og samhandling.

Sølvi-Andersen-2-800px
Sølvi Andersen. Foto: Nina E. Gausdal Try, Oslo universitetssykehus

Andersen kom til OUS/ den gang Rikshospitalet i 2007, fra lederstilling ved Ahus og til stillingen som helsefaglig direktør. Hun er av helsefaglig bakgrunn bioingeniør, men har tilleggsutdannelse innen økonomi, Master of management” med fordypning innen områdene ”Strategisk omstilling i sykehus”, ”Samspill og ledelse” og ”Prosjektledelse” i tillegg til ”Master of Health Science” ved UiO. Andersen har fra 2017 vært leder i Avdeling for kvalitet og pasientsikkerhet og har det siste året vært konstituert i stillingen som direktør for fag, pasientsikkerhet og samhandling.

Hun beskriver sitt viktigste engasjement som leder i sykehuset er å legge til rette for økt pasientopplevd kvalitet og pasientsikkerhet, bedre ressursutnyttelse – gjerne ha moderne teknologiske løsninger, skape et engasjerende og tillitsfullt arbeidsmiljø, utvikle ansattes kompetanse, fremme teambygging og større grad av samarbeid mellom avdelinger/enheter i og utenfor sykehuset.

– Slik jeg ser det går vi inn i de ti mest spennende og utfordrende årene i OUS. Med nye bygg under planlegging, er det både behov og mulighet for ytterligere forbedring av pasienttilbudet gjennom modernisering av driften i sykehuset. Stab pasientsikkerhet, kvalitet og samhandling vil framover ha en viktig oppgave med å utvikle og profesjonalisere seg for å understøtte ledere og medarbeidere i gjennomføringen av sykehusets utviklings- og strategiplaner. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på den oppgaven på ornt’li , sier Andersen.

Hilde Myhren

Hilde Myhren, systemeier for kliniske IKT- systemer i OUS, blir fagdirektør for medisin med ansvar for fag, medisin og helsefag og systemeierskap for kliniske IKT- systemer (Denne stillingen blir endret til direktør for medisin og helsefag).

Hilde-Myhren-2-800px
Hilde Myhren Foto: Nina E. Gausdal Try, Oslo universitetssykehus

Myhren kom til OUS/den gang Ullevål, fra innlandet i 2002. Hun er spesialist i indremedisin og gikk fra spesialisering innen hjertesykdommer over i IKT-prosjekter i 2011. Hun har deltatt i innføring av DIPS, har jobbet regionalt og nasjonalt innenfor IKT og har det siste året vært ass. prosjektleder for innføring av NY LIS (leger i spesialisering) ved OUS. Har en PhD i skjæringspunkt mellom somatikk og psykiatri som gikk ut ifra intensivavdelingen ved Ullevål. Har i alle deler arbeidet tverrfaglig både som lege, forsker og ved innføring av nye IKT-systemer.

Myhren er ydmyk overfor oppgaven hun har fått og ser at samarbeid er viktig for å lykkes.

– Jeg gleder med til å ta fatt på arbeidet som fagdirektør medisin og helsefag ved OUS. Vi står overfor endringer i tiden fremover med nye bygg, økt digitalisering og utvikling i fagene. Dette krever et godt samarbeid på tvers i sykehuset og det ser jeg frem til å være en del av, sier Myhren.

Kjell Magne Tveit pensjonerer seg

Kjell-Magne-Tveit-800px
Kjell Magne Tveit Foto: Nina E. Gausdal Try, Oslo universitetssykehus

Fagdirektør og professor Kjell Magne Tveit går over i pensjonistenes rekker til sommeren. Han har som student, kreftlege og leder gjennom en periode på 50 år, hatt sitt arbeidssted i sykehuset. Han var leder av Kreftavdelingen i 17 år før han ble fagdirektør for fem år siden.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: