Sett arbeidsmiljøet på dagsorden – bli med på Arbeidsmiljøuka!

Hovedverneombudsgruppen  ved OUS er klare for årets Arbeidsmiljøuke som varer fra 20. – 24. mai. Årets hovedtema er arbeidsbelastning og negativt stress.

Verneombudene
Hovedverneombudsgruppen  ved OUS

Temaet er valgt etter innspill fra medarbeidere i OUS, registrerte hendelser i Achilles og resultatene etter ForBedring i 2018. I disse dager har vernetjenesten fastsatt programmet for årets arbeidsmiljøuke.

Mats-Sørensen-3
Mats Sørensen, stedfortredende klinikkhovedverneombud, Psykisk helse og avhengighet.

– Årets tema er arbeidsbelastning og negativt stress. Stress rammer individuelt, men må løses i felleskap via organisatoriske grep. Det er derfor viktig at vi forstår hva stress er og hvilke konsekvenser dette kan gi, sier Mats Sørensen, stedfortredende klinikkhovedverneombud, Psykisk helse og avhengighet.

Ulike arrangement
Under Arbeidsmiljøuka 2019 , som varer fra 20. til 24. mai, blir det ulike arrangement hver dag.

Mandagen blir det samling for alle verneombud og AMU-medlemmer. Under samlingen vil det bli holdt foredrag om emosjonell dissonans (mental belastning) ved forsker Anne-Marthe Indregard. I tillegg blir det foredrag om abeidstidsordninger – helseeffekter og forsvarlighetsvurdering, ved arbeidsmedisiner Tone Eriksen.

Onsdagen er det åpent foredrag  for alle ansatte. Da vil ph.d. Cecilie Aagestad holde foredrag om årets hovedtema. Dette foregår  både på Rikshospitalet og på Ullevål , og blir videooverført til Aker, Radiumhospitalet og SSE.

Fredagen vil representaner fra sykehusledelsen holde stabs- og morgenmøtene ved  Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål om arbeidsbelastning og negativt stress

I løpet av uken vil det også arrangeres stressmestringskurs og strikktrening med henholdsvis organisasjonspsykologene og bedriftsfysioterapeutene i OUS.  Det blir også stands med vernetjenesten og ulike arbeidsmiljøaktører.

  • For at vi skal forebygge skadelig stress og konsekvensene av for høy av arbeidsbelastning, er det viktig at vi har kunnskap. Sentrale momenter i forbindelse med dette, er blant annet hensiktsmessig organisering, medvirkning, forutsigbarhet og støttende miljøer. Dette krever  felles innsats.  Vi har et felles ansvar å skape et godt arbeidsmiljø, sier Sørensen.

Sett arbeidsmiljøet på dagsorden – bli med på årets Arbeidsmiljøuke!

Bilde: Hovedverombudgruppa

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: