Kinderegget på Bekkestua

For befolkningen er det viktig at ambulansen kommer raskt frem når man ringer 113 og varsler om en akuttsituasjon. Oslo universitetssykehus betjener 19 ambulansestasjoner i Oslo, Akershus og deler av Hedmark. Likevel dekker ikke disse alle befolkningsområder like godt. Derfor har vi i tre år utviklet ordninger med desentraliserte beredskapspunkter, der ledige ambulanser i kortere perioder om gangen kan stå klare til utrykning.

Ikke lenger på tomgang
– Vi har mange ambulansestasjoner i Oslo og Akershus, men vi kan ikke ha så mange at vi dekker alle områder fullt ut. For å redusere responstiden startet vi i 2016 med «beredskapspunkter». For å avlaste vår stasjon på Bærum sykehus har vi derfor hatt et beredskapspunkt langs E18 på Strand. Men der har ambulansen måttet stå på tomgang – og personalet har ikke hatt noe annet sted enn bilen å oppholde seg i. Derfor er vi idag glade for å kunne åpne vårt nye og fremtidsrettete beredskapspunkt her på Bekkestua brannstasjon, sa stabsleder Anders Halden i sin åpningstale. Her står bilen koblet til 230V i veggen mens personalet kan sitte innendørs og ta en kaffe i påvente av neste utkall.

– Jeg vil takke Asker og Bærum brannvesen for et meget godt samarbeid for å få til dette, som er så bra både for responstiden, klimaet og arbeidsmiljøet, avsluttet Halden.

Bekkestua

Driftsnummer 217 fikk sannelig et oppdrag tidlig i kakespisingen og forsvant som dugg for solen – ergo ingen rødkledde igjen da dette bildet ble tatt! F.v.: Klinikkleder Sindre Mellesmo (prehospital klinikk, OUS), brannsjef Anne Hjort (Asker og Bærum brannvesen IKS), ordfører Lisbeth Hammer Krog (Bærum kommune), ambulansesjef Ola Borstad (prehospital klinikk, OUS) og stabsleder Anders Halden (prehospital klinikk, OUS).

Ikke første gang
Beredskapssjef Sverre Junker fortalte i sin hilsen at det har vært ambulanser i huset her på Bekkestua også tidligere. Men de ble altså betjent av brannfolk … og det var nok ikke alltid like ideelt. Vi skjønte det kanskje først da Bærum sykehus brumlet litt om hva vi hadde ment om de anskaffet seg en egen brannbil der borte på sykehuset … Men nå skal det bli bra, slo han lykkelig fast!

Når ressursene finner hverandre
– Jeg henter mine ord fra Gjørv-kommisjonen (22. juli-kommisjonen); ressursene må i større grad finne hverandre. Det er det som nå har skjedd her på Bekkestua brannstasjon, sa Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog, som også tok turen til Bekkestua idag.

– Dette her er nært beslektet med noe annet vi også arbeider mye med for tiden, nemlig operasjonssenter for samvirke og beredskap (OPSAM). Her går vi foran – og vi skal alle kunne kjenne på en stolthet over det, sa ordføreren – og fleipet til slutt med at hun nå skjønte at ambulansen som de siste årene har vært å se på Shell-stasjonen ved Strand (BP1) altså ikke stod der bare for at personellet skulle spise is og pølser …

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: