Lev livet når du har det!

Den internasjonale sykepleierdagen ble også i år behørig markert, og fire flotte OUS-sykepleiere med mastergrad presenterte sine prosjekt.

Temaet for dagen var «Lev livet når du har det – sykepleieres ivaretakelse av mental og somatisk helse».

Sykepleierdagen-i-sal

Sykepleierne er den største yrkesgruppen i helsevesenet og rundt to hundre sykepleiere var samlet for å feire Florence Nightingales fødselsdag. Nightingale regnes som grunnleggeren av moderne sykepleie.

«Det arbeidet som duger, er det som blir utført av dyktige hender, ledet av en klar hjerne og inspirert av et kjærlig hjerte», Florence Nighingale.

Fagdirektøren ved OUS, Matthias Baaske som er selv utdannet sykepleier, åpnet dagen.

Matthias-Baaske
Matthias Baaske, fagdirektør OUS

– Å satse på sykepleie er å satse på fremtiden, vi har og kommer til å ha en viktig plass og rolle i samfunnet. Vårt yrke kommer til å bli, til tross for all digitalisering og automatisering. Vi kan ikke erstattes av maskiner eller kunstig intelligens. Det er det menneskelige aspektet supplert med høy kompetanse som gjør en forskjell, sa Baaske i sin innledning (bildet over).

OUS preget dagen selv om arrangementet også i år var et samarbeid mellom OUS, NSF, Oslo kommune, Diakonhjemmet sykehus, Lovisenberg diakonale sykehus. Fire flotte OUS-sykepleiere med mastergrad presenterte sine arbeider.

Mette,-Wenche,-Kristin,-Gry
Fra venstre: Mette Dokken, Wenche Olin, Kristine Sollid, Gry Håvi

Mette Dokken intensivsykepleier, MSc, PhD stipendiat Barneintensiv, Po/Intensivavdelingen presemterte en pågående studie: Abstinenssyndrom og nedtrapping av analgosedasjon i pediatrisk intensivbehandling.

Wenche Olin intensivsykepleier Master i helsefagvitenskap,  Generell intensiv 1, presenterte sin undersøkelse om sesonginfluensavaksine, en spørreundersøkelse om dekningsgrad, kunnskap og holdninger blant intensivpersonell.

Kristine Sollid intensivsykepleier, master i helsefagvitenskap, Postoperativ avdeling, presenterte sin studie: Intensivavdelingen, et lærende fellesskap.

Gry Håvi. Enhetsleder/sykepleier, Master i Helseadministrasjon(MHA) ved Gastromedisinsk poliklinikk, presenterte undersøkelsen: Sykepleieren – mer enn bare en håndtlanger.

Trommekorpset

Trommekorpset til NSF satte også sitt preg på dagen, til stor glede for deltakerne. Bjørn Eidsvåg som selv er gift med en sykepleier, inspirerte sykepleierne med sang og gratulasjoner. Også byrådsleder Raymond Johansen og administrerende direktør Bjørn Erikstein gratulerte sykepleierne med dagen.

Les også artikkelen i Sykepleien: Hva er egentlig sykepleie

I 1860 utviklet Nightingale den moderne og profesjonell sykepleien ved å etablere sykepleieskolen St. Thomas’ Hospital i London, den første sekulæresykepleierskolen i verden.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: